Πολλή φόρα έχουν πάρει οι “ψάρακες” του χρηματοοικονομικού κόσμου. Ο λόγους για τους μεγιστάνες των κρυπτονομισμάτων, τους πιο πρόσφατους αλλά και πολλά υποσχόμενους παίχτες των διεθνών αγορών.

Ένας από αυτούς, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του κρυπτο-ανταλλακτηρίου FTX, Sam Bankman-Fried, φιλοδοξεί μάλιστα να αγοράσει ακόμη και γίγαντες όπως τη Goldman Sachs ή τον όμιλο CME!

Μιλώντας στους Financial Times, ο Bankman-Fried δήλωσε ότι εάν το FTX γίνει το κορυφαίο ανταλλακτήριο και να ξεπεράσει ανταγωνιστές του, όΚρυπτο-κολοσσός φιλοδοξεί να αγοράσει την Goldman Sachs!πως οι Coinbase και Binance, «η ιδέα της αγοράς εταιρειών όπως η Goldman Sachs και ο όμιλος CME δεν είναι εκτός συζήτησης».

 

Ο 29χρονος, του οποίου η περιουσία φτάνει τα 8,7 δισεκ. δολ., είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής εταιρείας Alameda Research και διευθύνων σύμβουλος του FTX crypto exchange.

Σύμφωνα με στοιχεία της Macrotrends, η Goldman Sachs έχει εκτιμώμενο ανώτατο όριο αγοράς 129 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο όμιλος CME έχει εκτιμώμενο ανώτατο όριο αγοράς 75,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε συνέντευξή του στη Nikkei Asia στις 24 Ιουνίου, ο Bankman-Fried δήλωσε η FTX στοχεύει σε αποτίμηση περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος έως ότου η FTX αποκτήσει την αγοραστική δύναμη να εξαγοράσει τόσο μεγάλες εταιρείες.

Ωστόσο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Bankman-Fried μιλάει με τόσο φιλόδοξο τρόπο, καθώς ο επιχειρηματίας έχει συγκεντρώσει πολλά δισεκατομμύρια μέσα σε μόλις τρία χρόνια από την είσοδο στα crypto.

Διαβάστε ακόμη:

Η «χαρτοποίηση» του Bitcoin