Πολιτικό σχόλιο για τα τεκταινόμενα του τελευταίου έτους, από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις φωτιές και τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, έκανε ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε.

Μάλιστα, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αναφέροντας πως «όλοι θυμόμαστε τον Μητσοτάκη του κορονοϊού, αν δεν θέλει να είναι ο ίδιος, που θα επιλύσει το γενικό ξεχαρβάλωμα, αυτό δεν το ξέρω εγώ, να βρεθεί αυτός που θα αναλάβει», για να προσθέσει: «Κάποιος πρέπει να αναλάβει τη συγκρότηση του κράτους ξανά, δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, να έρθει άλλος από την κυβέρνηση να αναλάβει να μαζευτεί αυτό το χάλι που βλέπουμε γύρω μας».

Τι ανέφερε χαρακτηριστικά

«Θέλω να κάνω πολιτικό σχόλιο, πρέπει να μπει τέλος στο ξερχαβάλωμα, έχουμε ένα γενικό ξεχαρβάλωμα και έχω την αίσθηση πως το τελευταίο δίμηνο η κυβέρνηση τα έχει χαμένα, έτσι το προσεγγίζω το θέμα. Αντιλαμβάνομαι πως ο κ. Πρωθυπουργός έχει στραμμένο το βλέμμα κάπου αλλού, αλλά σε αυτήν την περίπτωση ο ίδιος πρέπει να αντιμετωπίσει το ξερχαβάλωμα» ανέφερε αρχικά στο πολιτικό του σχόλιο.

«Εγώ είμαι για το σχόλιο, ο κ. πρωθυπουργός είναι για τη δουλειά. Εγώ, λοιπόν, θα απαριθμήσω μία σειρά τραγωδιών που μας βρήκαν φέτος και κατά την ταπεινή μου γνώμη εδράζονται, πέρα από την ανθρώπινη συμπεριφορά που δεν μπορώ να την κρίνω και δεν θέλω να γίνω κριτής ανθρώπων, για να κάνω τη σύνδεση από το Λιμενικό στο συνολικό, εγώ δεν είδα Λιμενικό την ώρα του απόπλου, στο σημείο» συμπλήρωσε σχετικά.

«Από τα Τέμπη έως σήμερα έχουμε μία σειρά ζητημάτων, έσκασαν βλήματα σε μάχιμη μονάδα της αεροπορίας, δεν μάθαμε το πόρισμα γιατί είναι ζήτημα υψίστης ασφαλείας. Είχαμε την κάθοδο των Κροατών χούλιγκανς, υπάρχουν επίσης απάνθρωπα φαινόμενα με τη δολοφονία του άλλου οπαδού έξω από το γήπεδο στο Χαριλάου, έχουμε μία σειρά συμπεριφορών, και για αυτό το λόγο η πλειοψηφία της κοινωνίας έδωσε το 41% στους δύο θριάμβους του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς είπε “Μητσοτάκη, εσύ θα στρώσεις την κανονικότητα”» πρόσθεσε ακόμη.

«Η κυβέρνηση ξαναβουτάει σε μία κατάσταση και τα έχει χαμένα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει τη συγκρότηση του κράτους ξανά, δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, να έρθει άλλος από την κυβέρνηση να αναλάβει να μαζευτεί αυτό το χάλι που βλέπουμε γύρω μας. Πρέπει να επαναφέρουμε τη λειτουργία με κανόνες και να πειθαρχήσουμε όλοι, θέλει πανστρατιά. Όλοι θυμόμαστε τον Μητσοτάκη του κορονοϊού, ο Μητσοτάκης του κορονοϊού αν δεν θέλει να είναι ο ίδιος δεν το ξέρω, να βρεθεί αυτός που θα αναλάβει» είπε καταλητικά.

Διαβάστε ακόμη: