Χθες, ο Πορτογάλος άσσος σκόραρε το 700ο γκολ της μεγαλειώδους καριέρας του στο εκτός έδρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Έβερτον (1-2), κι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατόρθωσε ένα τέτοιο ορόσημο.

«Τι απίθανο αριθμό έχουμε πετύχει μαζί. Ευχαριστώ όλους τους προπονητές, τους συμπαίκτες, την οικογένεια και τους φίλους και φυσικά τους φιλάθλους. Παραμένουμε ενωμένοι» έγραψε ο ίδιος στο Instagram, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία με τις φανέλες Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, όλων των ομάδων στις οποίες έχει αγωνιστεί.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατόρθωσε να κάνει αυτό το ρεκόρ των 700 γκολ, σε 943 αγώνες με συλλόγους. Μάλιστα, το 700ο γκολ του πέτυχε δύο ημέρες μετά την 20η επέτειο από το πρώτο γκολ του για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας εναντίον της Μορεϊρένσε (3-0) στις 7 Οκτωβρίου 2002.

Επόμενος στόχος για τον “CR7″ είναι να φτάσει τα 500 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος. Τώρα βρίσκεται στα 498 γκολ.

O Ρονάλντο έχει πετύχει 450 γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 144 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (118 στην πρώτη θητεία του στην ομάδα και 26 στη δεύτερη), 101 με τη Γιουβέντους και 5 με τη Σπόρτινγκ.

«Για να βάλουμε σε μία προοπτικά τα κατορθώματά του στο σκοράρισμα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα πρέπει να βάζει 37 γκολ κάθε σεζόν για ακόμη 15 χρόνια για να φτάσει το ρεκόρ του Ρονάλντο» σχολιάζει το SkySports.

Ο πεντάκις νικητής Χρυσής Μπάλας υπέγραψε με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2009 με συμβόλαιο 80 εκατομμυρίων λιρών, μετά από εννέα χρόνια παραμονής στο Ολντ Τράφορντ. Το 2018 εντάχθηκε στη Γιουβέντους ενώ πλέον παίζει για την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε ακόμη: