Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά και των τρένων, από και προς την Ρωσία μετά την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας, τονίζουν οι ρωσικές Αρχές. Έστω και μετ’εμποδίων, διότι κάποια τμήματα έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές, τα οχήματα και οι συρμοί κινούνται και προς τις δύο κατευθύνσεις, σε καμία περίπτωση όμως δεν παρατηρείται ο όγκος της κυκλοφορίας που καταγραφόταν πριν από την έκρηξη.

Από αργά το Σάββατο οι ρωσικές αρχές είχαν σπεύσει να ανακοινώσουν ότι η κυκλοφορία αυτοκινήτων και τρένων γίνεται κανονικά (αν και με αυστηρούς ελέγχους στις προσβάσεις για την γέφυρα) στα τμήματα που ήταν άθικτα.

Κριμαία: Οι Ουκρανοί γιορτάζουν την ανατίναξη της γέφυρας με memes – Χρόνια πολλά Πούτιν

Παρά ταύτα την Κυριακή ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Κριμαίας επισήμανε ότι τα τρένα κινούνται κανονικά, αλλά επιτρέπονται μόνο ελαφρά οχήματα. Τα λεωφορεία και τα φορτηγά θα διασχίζουν το στενό με φέρι μποτ.

Η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής σημαίνει ότι θεωρείται απίθανη μια δραματική επιδείνωση στον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων στα ρωσικά εδάφη. Εν τω μεταξύ στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκαν βίντεο που δείχνουν μεγάλες ουρές οχημάτων που θέλουν να περάσουν από την Κριμαία στη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη: