Οι διανομείς καταστημάτων εστίασης αρνούνται να εργαστούν εν όψει της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία πρόκειται να πλήξει όλη τη χώρα με ισχυρούς ανέμους, έντονες χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Ο Βασίλης Κεφαλάς, μιλώντας στο GRTimes αναφέρει ότι το να ζητούν οι εργοδότες από τους διανομείς να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες είναι «τουλάχιστον εγκληματικό», ενώ ξεκαθαρίζει ότι η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων θα είναι σε επιφυλακή ώστε να καταγγείλει επώνυμα όποιον εργοδότη υποχρεώσει σε εργασία κάποιον συνάδελφό τους.

«Δεν είναι έκκληση. Εφαρμόζουμε το νόμο ο οποίος λέει ότι δεν εργαζόμαστε αν αδυνατούμε να προσέλθουμε στην εργασία μας. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε περισσότερα από 30 δυστυχήματα συναδέλφων εξαιτίας της κακοκαιρίας. Συνάδελφός μου έπεσε από το μηχανάκι επειδή μετακινήθηκε αντικείμενο κατά πάνω του λόγω του πολύ δυνατού αέρα. Ήμουν δίπλα του και το είδα με τα μάτια μου», περιγράφει ο κ. Κεφαλάς.

Οι απειλές

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία οι διανομείς αρνούνται να «παίξουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα». Όπως καταγγέλλει ο κ. Κεφαλάς, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του και άρχισε να εξαπολύει απειλές.

«Συγκεκριμένα μας είπε ότι θα έχουμε για πάντα Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό αν θέλουμε να τα πάμε καλά με τους εργοδότες μας, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις παραγγελίες. Έχουν απαιτήσεις από εμάς να εργαζόμαστε υπό συνθήκες ψύχους και σφοδρών χιονοπτώσεων, ενώ δεν μας παρέχουν κράνη, αδιάβροχα μπουφάν, παντελόνια και παπούτσια. Πληρώνουμε απ’ την τσέπη μας για να προστατευτούμε. Δεν πληρώνουν αποζημίωση χρήσης για το μηχανάκι και πολλές φορές ούτε τη βενζίνη», εξηγεί.

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, θα είναι σε επιφυλακή, φωτογραφίζοντας καταστήματα και καταγγέλλοντας εργοδότες οι οποίοι θα υποχρεώσουν διανομείς σε εργασία, παρά τις ακατάλληλες συνθήκες.

«Θα είμαστε σε συνεργασία με τους συναδέλφους μας και θα προβούμε σε καταγγελίες. Θα φωτογραφίσουμε και θα δημοσιεύσουμε επώνυμα όποιον εκβιάσει ή εξαναγκάσει συνάδελφο. Έχουμε βγάλει κάλεσμα και θα είμαστε σε επιφυλακή να επέμβουμε και να βοηθήσουμε. Καλούμε τους συναδέλφους μας επίσης να τηρούν τον Κ.Ο.Κ και να φορούν κράνη για τη δική τους ασφάλεια», αναφέρει.

Ο κ. Κεφαλάς καταλήγει, απευθυνόμενος στο αγοραστικό κοινό: «Αν έχει 20 πόντους χιόνι, ας μην παραγγείλεις. Βγες για έναν χιονοπόλεμο και αγόρασε ο ίδιος το προϊόν σου. Είναι αυτονόητο».