Η Κuwait Oil Co. δήλωσε ότι ανακάλυψε “τεράστιες εμπορικά εκμεταλλεύσιμες ποσότητες” ελαφράς μορφής πετρελαίου και συναφούς αερίου σε ένα υπεράκτιο πεδίο, σηματοδοτώντας ένα κομβικό σημείο στις προσπάθειές της να εξερευνήσει για υπεράκτιους υδρογονάνθρακες.

Το κοίτασμα Al-Nukhida, ανατολικά του νησιού Failaka του κράτους του Κόλπου, έχει αρχικά εκτιμώμενα αποθέματα περίπου 2,1 δισεκατομμυρίων βαρελιών ελαφρού πετρελαίου και 5,1 τρισεκατομμυρίων τυποποιημένων κυβικών ποδιών αερίου, ή 3,2 δισεκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου, στα στρώματα Manageesh, δήλωσε την Κυριακή η κρατική KOC.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kuwait Petroleum Corporation (KPC) σεΐχης Nawaf Saud Nasir Al-Sabah δήλωσε σε βίντεο που ανήρτησε η εταιρεία στο X ότι τα αποθέματα της νέας ανακάλυψης ισοδυναμούν με το σύνολο της παραγωγής της χώρας σε τρία χρόνια.

Η αρχική εκτιμώμενη έκταση της νεοανακαλυφθείσας πετρελαιοπηγής είναι περίπου 96 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ανέφερε η KPC στην ανακοίνωσή της.

Θα εκπονηθεί σχέδιο για την έναρξη της πραγματικής παραγωγής από το κοίτασμα το συντομότερο δυνατό, δήλωσε η εταιρεία, η οποία είναι υπεύθυνη για την ενεργειακή έρευνα και παραγωγή του Κουβέιτ.

Το Κουβέιτ είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, με τρέχουσα παραγωγή περίπου 2,48 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Στόχος του είναι να αυξήσει την παραγωγική του ικανότητα στα 4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2035.

Διαβάστε ακόμη