Σε κούρσα για …δύο εξελίσσεται πλέον η διαδικασίας για την κάλυψη της – νέας – θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Όπως μαθαίνω η κατάσταση έχει πλέον ξεκαθαρίσει και στην τελική ευθεία βρίσκονται δύο προβεβλημένα στελέχη του εγχώριου πιστωτικού συστήματος έχοντας μάλιστα θητεύσει αμφότεροι τα τελευταία χρόνια στην ίδια θέση: αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθεροτητας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Αναστασία Σακελλαρίου, πρώην διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ και μέχρι πρότινος Chief Transformation Officer και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Alpha Bank και τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΧΣ, Ηλία Ξηρουχάκη.

Οι πηγές μου – που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης – κάνουν λόγο για τις τελικές επαφές με τους δύο ενδιαφερόμενους με την τελική επιλογή να είναι πλέον θέμα χρόνου.

Αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι η θέση – super την χαρακτηρίζουν όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της ΕΕΤ – δεν υπήρχε μέχρι πρότινος στο οργανόγραμμα της ΕΕΤ και επισήμως συνδέεται με τη γενικότερη διοικητική αναδόμηση που έχει αποφασιστεί για την Ένωση και τον πιο ενεργό ρόλο που σχεδιάζεται να διαδραματίσει στο δημόσιο διάλογο.

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε, το «πακέτο» παροχών που συνοδεύει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΕΤ αξίζει τον κόπο επιβεβαιώνοντας την ρήση παλαιών τραπεζιτών ότι στην Ελλάδα και στο πιστωτικό σύστημα «κανείς δεν πάει χαμένος».

Διαβάστε ακόμη: