Στο θέμα των νεκρών ψαριών στον Βόλο αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κουρέτας σημείωσε ότι το 99% των νεκρών ψαριών έχει απομακρυνθεί από τον Παγασητικό, ενώ πρόσθεσε ότι 270 τόνοι νεκρών ψαριών οδηγήθηκαν σε αποτέφρωση, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές, και 4-5 τόνοι υποβλήθηκαν σε υγειονομική ταφή σε ασφαλή χώρο στο Δήμο Βελεστίνου, με την απαραίτητη περιβαλλοντική άδεια.

Ο περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι, τις επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί άδεια κολύμβησης για όλες τις παραλίες του Βόλου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα δημόσιας υγείας.

Αναφορικά με την απόδοση ευθυνών, ο κ. Κουρέτας δήλωσε: «Όλοι αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ο Δήμος Βόλου, η ΤΕΟΒ και ο Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας. Εμείς αναλάβαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση με τα νεκρά ψάρια, όπως και κάναμε».

Ο κ. Κουρέτας ανέφερε, επίσης, ότι είχε προειδοποιήσει σχετικά με το πρόβλημα εδώ και 12 ημέρες τόσο τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου όσο και τον Δήμο Βόλου, επισημαίνοντας ότι «το δίχτυ θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί πολύ νωρίτερα».

Κουρέτας: Mαζεύουμε 100 τόνους νεκρά ψάρια τη μέρα

Διαβάστε ακόμη: