Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, τάχθηκε υπέρ ενός μοντέλου δυαρχίας – εντός άντρα και μιας γυναίκας – στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη μετά Αλέξη Τσίπρα εποχή.

Ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στο Open, επισήμανε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ιδιαίτερα ριζοσπαστικό. Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα «χωρίς καμία στρατηγική, χωρίς καμία τακτική», όπως είπε.

Επιπλέον, έκανε λόγο για «πρόβλημα αξιοπιστίας» λόγω των γεγονότων του 2015 και για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να «είχε ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου».

«Είμαι υπέρ του μοντέλου της διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενός άντρα και μιας γυναίκας», δήλωσε στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής για το μέλλον του κόμματος. «Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα των μεσαίων στρωμάτων, με επεξεργασμένες προτάσεις.

Ήταν απαραίτητη η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει από τον “μπαμπά” Τσίπρα και να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Σε ερώτηση για «το μεγάλο και κομβικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ», ο ευρωβουλευτής απάντησε: «Το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ξαναφτιαχτεί από την αρχή και να γίνει ένα μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Να απλωθεί στην κοινωνία, να αποκτήσει ρίζες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις πιθανές θύελλες. Αυτό που εξήγγειλε ο Τσίπρας το 2019 δεν έγινε ποτέ».

Κούλογλου για παραίτηση Τσίπρα: Κάποιοι του έκρυβαν την πραγματικότητα

Υπενθυμίζεται ότι ο  Στέλιος Κούλογλου, είχε χαρακτηρίσει ως απελευθερωτική – τόσο για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – την απόφασή του πρώην πρωθυπουργού να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Μάλιστα, ο κ. Κούλογλου ζήτησε εξηγήσεις για την «κωλοτούμπα» του 2015, ενώ, παράλληλα, αποκάλυψε ότι συνεργάτες του παραιτηθέντος προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του έκρυβαν την πραγματικότητα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολιάσει ότι η παραίτηση «τον Τσίπρα τον απελευθερώνει για να κάνει λίγο πίσω και να αποκαταστήσει το προφίλ του και την ιστορία του. Παρότι έχει κάνει λάθη, του έχουν φορτωθεί και άλλα πράγματα, πρέπει, όμως, να εξηγήσει την κωλοτούμπα του 2015 και πράγματα που μόνο ο ίδιος ξέρει».

Διαβάστε περισσότερα