Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή της Σίσσυ Χρηστίδου για τη νέα εξέλιξη στην υπόθεση και για τη θέση του συνηγόρου των καταγγελλόντων.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις οποίες φαίνεται ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός με νεαρούς άντρες και δήλωσε πως οι εν λόγω φωτογραφίες δεν αφορούν ανηλίκους, γι αυτό και θα προβεί σε μήνυση εναντίον του δικηγόρου των καταγγελλόντων, Γιάννη Βλάχου και επισήμανε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει το δικαίωμα να καταθέσει αγωγές και να ζητήσει αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο κ. Βλάχος σε μια παράκρουση κατά τη διάρκεια της δίκης είπε ότι θα κάνει μήνυση ο ίδιος στον Δημήτρη Λιγνάδη για παιδική πορνογραφία, με τον κ. Κούγια να δηλώνει πως ο κ. Βλάχος διέπραξε το αδίκημα να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο δικογραφίας και με τη σειρά του ο ίδιος θα προβεί σε μηνύσεις.

Ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε πως οι φωτογραφίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας είναι με ενήλικους άντρες και ανέφερε πως «όποιος είναι κάτω των 15 ετών θεωρείται ανήλικος, πάνω από αυτήν την ηλικία δεν είναι ανήλικος και δεν είναι ποινικό αδίκημα». Έπειτα, υπενθύμισε πως ηθοποιός ο οποίος είχε ερωτική σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη ήθελε να χρησιμοποιήσει φωτογραφία τους για να εκβιάσει τον σκηνοθέτη.

Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν κάνω άλλη συζήτηση μαζί σας»

Η Σίσσυ Χρηστίδου απάντησε με έντονο ύφος στον Αλέξη Κούγια λέγοντας το εξής: «Επειδή έχω έναν γιο 14 χρονών, έχω ανατριχιάσει τώρα! Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι σε ένα 15χρονο αγόρι, αν ένας ενήλικας το προσεγγίσει ερωτικά, δεν είναι αυτό ποινικό αδίκημα; Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό. Είναι αλήθεια; Είναι φυσιολογικό ένας ανήλικος με έναν ενήλικο άντρα και όχι δυο άντρες; Είστε συντηρητικός όσον αφορά στην ομοφυλοφιλία. Αισθάνομαι γυμνή, δεν έχω να κάνω άλλη συζήτηση μαζί σας».

Στη συνέχεια ο γνωστός ποινικολόγος συμπλήρωσε: «Για οποιοδήποτε παιδί είναι κάτω των 14 ετών κι αν το πλησιάσεις και το χαϊδέψεις, αν το φιλήσεις ή αν το πειράξεις αυτό είναι κακούργημα και τιμωρείται από πέντε μέχρι 15 χρόνια. Αν ένα παιδί είναι από 12 έως 15 ετών κι υπάρχει αποπλάνηση ανηλίκου, αυτό είναι πλημμέλημα. Αν είναι πάνω από 15 δεν υπάρχει κανένα αδίκημα».

«Είμαι σε σοκ. Πώς γίνεται να υπάρχει αυτός ο νόμος;», δήλωσε στο τέλος η Σίσσυ Χρηστίδου.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Με το πέρας της εκπομπής ο Αλέξης Κούγιας, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρεται στην Σίσσυ Χρηστίδου αλλά και την εκπομπή της.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Πριν από λίγη ώρα έκανα την τιμή στην κ. Σίσσυ Χρηστίδου, μετά από συνεχείς παρακλήσεις της συνεργάτιδός της κ. Κεφαλλονίτη, όλο το Σαββατοκύριακο, να δεχθώ και να συνομιλήσουμε στην εκπομπή της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, για φωτογραφίες και μηνύματα από τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα του κ. Δημητρίου Λιγνάδη, που δημοσιοποιήθηκαν παρανόμως σε εφημερίδα και σε σάιτ ενώ παρά των επί 13 μήνες έλεγχο από τη Δικαιοσύνη, δεν θεωρήθηκαν αξιόποινα.

Τη συνομιλία την έκανα χωρίς να βλέπω την οθόνη της τηλεοράσεως και πληροφορήθηκα δυστυχώς ότι μόλις τελείωσε η συνομιλία μας, η κ. Χρηστίδου ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ δήθεν παραδέχθηκα ότι ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης έχει διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Αυτό αποτελεί ακραία διαστρέβλωση των όσων είπα στην εκπομπή και είναι ασυγχώρητη συμπεριφορά ακόμη και αν η κ. Χρηστίδου, πιθανώς λόγω γραμματικών γνώσεων, δεν αντελήφθη το νόημα της συνομιλίας μας.

Παρακαλώ την κ. Χρηστίδου, για να μην έρθω στην δύσκολη θέση και χρησιμοποιήσω την επαγγελματική μου ιδιότητα εις βάρος της, να ανακαλέσει άμεσα και πριν το τέλος της εκπομπής αυτόν τον ψευδή ισχυρισμό της.

Η όλη συζήτηση μεταξύ μας ήταν μάθημα ποινικού δικαίου σε σχέση με την παράνομη δημοσιοποίηση απορρήτου υλικού και των προσωπικών δεδομένων και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε παραδοχή για αξιόποινη συμπεριφορά του κ. Δημητρίου Λιγνάδη αφού τέτοια δεν υπάρχει.

Αθήνα, 27/03/2022

Ο Δικηγόρος του Δημητρίου Λιγνάδη

Αλέξιος Χ. Κούγιας».

Η απάντηση της Χρηστίδου

Η παρουσιάστρια διάβασε on air την ανακοίνωση του γνωστού ποινικολόγου και ανέφερε αρχικά: «Δημοσιοποιήθηκαν κάποιες συνομιλίες του κυρίου Λιγνάδη. Δεν κάναμε την αναπαραγωγή αυτή, αλλά θέλαμε να μας τις σχολιάσει ο κύριος Κούγιας. Θέλαμε να μας τις σχολιάσει γιατί γινόταν αναφορές για παιδιά που δεν ήταν ενήλικα. Κάνοντας τη κουβέντα αυτή με τον κύριο Κούγια, συζητήσαμε για αυτό το κομμάτι. Εγώ σε κανένα σημείο δεν είπα ότι παραδεχτήκατε πως ο κύριος Λιγνάδης έχει πράξει αυτούς τους βιασμούς».

Στη συνέχεια στην εκπομπή προβλήθηκε απόσπασμα από την κουβέντα της με τον Αλέξη Κούγια. Κατόπιν η Σίσσυ Χρηστιδου πήρε τον λόγο και είπε: «Δε μίλησα για τους βιασμούς ποτέ. Ούτε είμαι εγώ σε θέση να κρίνω αν έχουν συμβεί η δεν έχουν συμβεί. Θα γίνει ένα δικαστήριο που θα αποφασίσει.

Για πρώτη φορά όμως εγώ αυτό που υπογράμμισα, κλείνοντας την τηλεφωνική μας επικοινωνία, είναι πως ενώ πάντα μας έλεγε πως μιλάμε για ενήλικους, για πρώτη φορά καταλάβαμε είναι πως μιλάμε για παιδιά πάνω από 15 χρονών. Αυτό υπογράμμισα. Για αυτό έπαιξα το απόσπασμα.

Γιατί είπε πως θα με μηνύσει. Λέει πως του μεταφέρθηκε. Επειδή λοιπόν του μεταφέρθηκε και δεν το είδε, του προτείνω να δει το απόσπασμα. Ποτέ δεν είπαμε πως παραδέχτηκε ο κύριος Κούγιας ότι έχουν τελεστεί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Αυτά! Συγγνώμη για την ταραχή μου, συγγνώμη για τη κατάχρηση του χρόνου, συγγνώμη από τη ροή και από το δελτίο ειδήσεων. Όχι από τον κύριο Κούγια».

https://www.youtube.com/watch?v=OHdQ_aEMLqM&ab_channel=YourTipsterGR