Αυτόν τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η «προ-προπαραγωγή» της τελευταίας ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο με τίτλο «The Movie Critic».

Όπως είπε ο σκηνοθέτης στο Deadline, αναζητά έναν ηθοποιό περίπου 35 ετών για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κουέντιν Ταραντίνο: Ψάχνει τον πρωταγωνιστή για την τελευταία του ταινία

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αλλά θα είναι κάποιος περίπου 35 ετών. Σίγουρα θα είναι ένας νέος κορυφαίος άνδρας για μένα», είπε ο Ταραντίνο. «Έχω μια ιδέα για κάποιον που μπορώ να φανταστώ να το κάνει πολύ καλά…»

«Θα έλεγα ότι ως επί το πλείστον οι Αμερικανοί εγκατέλειψαν το δικό τους έδαφος», πρόσθεσε ο Ταραντίνο, επικαλούμενος την εισροή Βρετανών και Αυστραλών σταρ που πρωταγωνιστούν πλέον σε πολλές ταινίας του Χόλιγουντ.

«Νομίζω ότι είναι απλώς μια συγκυρία που ένα σωρό Βρετανοί έγιναν πιο διάσημοι από τους άλλους. Οι Αμερικανοί παραχώρησαν το δικό τους έδαφος. Όταν κοιτάζω τον κινηματογράφο της δεκαετίας του 1970, θέλω να δω τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Αλ Πατσίνο, τον Στέισι Κιτς, ξέρετε, θέλω να δω ανθρώπους σαν κι αυτούς να αντανακλούν την κουλτούρα πίσω μου».

Κουέντιν Ταραντίνο: Έχει σκηνοθετήσει 10 ταινίες σε 30 χρόνια

Ο Κουέντιν Ταραντίνο είχε υποσχεθεί ότι θα σκηνοθετήσει μόνο 10 ταινίες και έτσι έκανε.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του στο CNN, ο σκηνοθέτης επιβεβαίωσε ότι η επόμενη ταινία θα είναι και η τελευταία του, αφού σκηνοθέτησε εννέα ταινίες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες (χωρίς να υπολογίζεται σ’ αυτές το Death Proof του 2007, που αποτέλεσε μέρος της Grindhouse, μαζί με την ταινία Planet Terror του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ).

«Το κάνω εδώ και πολύ καιρό, το κάνω για 30 χρόνια. Και ήρθε η ώρα να ολοκληρώσω την παρουσία μου», είπε ο Ταραντίνο.

Ο Ταραντίνο ξεκίνησε τη σκηνοθετική του καριέρα στη μεγάλη οθόνη με το Reservoir Dogs του 1992 και πιο πρόσφατα βρέθηκε στο «τιμόνι» της ταινίας Once Upon a Time in Hollywood του 2019. Έχει κερδίσει δύο Όσκαρ σεναρίου: για το Pulp Fiction του 1994 και το Django Unchained του 2012, τα οποία σκηνοθέτησε και τα δύο.

Διαβάστε ακόμη: