«Δεν θα έχει μπροστά το “8” ο κατώτατος μισθός», τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι δεν θα φθάσει τα 800 ευρώ, μιλώντας στο ΜEGA.

«Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το “8” μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μία αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9.5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5.6%. Όλα αυτά, πρέπει να σταθμισθούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη, οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό, στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί», τόνισε ο κ.Χατζηδάκης.

Σήμερα (13/03), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα για τον κατώτατο μισθό. Το νέο ύψος του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί την Πέμπτη (16/03) ή την Παρασκευή (17/03), σύμφωνα με πληροφορίες. Ο κ. Χατζηδάκης πρόκειται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και να συναντηθεί τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμέσως μετά, θα ανακοινωθεί το νέο ποσό. Με βάση και την έκθεση του ΚΕΠΕ, ο κατώτατος μισθός αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί πέριξ των 766 ευρώ, από την 1η Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη: