Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι «γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει δυσαρέσκεια, αλλά πρέπει να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή», στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3», είπε ότι από τους 75.000 επαγγελματίες που έχουν υποβάλει δήλωση, μόνο 255 έχουν αμφισβητήσει το τεκμήριο, απαντώντας σε όσους αποδίδουν το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα και στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

Επιπλέον, ο Υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι υπάρχει μια σειρά από μάχες που πρέπει να δοθούν στην καθημερινότητα, όπως στους τομείς της ακρίβειας, της υγείας, της αστυνόμευσης και της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, σημείωσε ότι όσο βελτιώνονται η τεχνολογία και τα μέσα ελέγχου, τόσο ο φόρος θα προσεγγίζει τα πραγματικά εισοδήματα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως, αν θα προχωρούσαμε σε μείωσή του, αυτό θα προκαλούσε δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό το οποίο θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να αναπληρωθεί.

Διαβάστε ακόμη