Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3», τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο, όμως, κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε χαρακτηριστικά: «Μετρήσαμε τι μπορούμε να δώσουμε με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και του προϋπολογισμού. Δεν πρέπει να υποτιμώνται αυτά που δοθήκαν», ενώ επανέλαβε πως ό,τι περίσσευμα υπάρχει στον προϋπολογισμό επιστρέφεται στην κοινωνία με την προϋπόθεση όμως ότι θα κρατήσουμε ένα σταθερό τιμόνι.

«Δεν είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα» πρόσθεσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στους αγρότες με δυσκολίες διαρθρωτικές στον αγροτικό τομέα εδώ και χρόνια, και πρόσθεσε ότι στην Θεσσαλία είναι το μείζον θέμα.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει σε πολίτικη δημοσιονομικής σοβαρότητας τονίζοντας ότι βασικοί στόχοι είναι η στήριξη της κοινωνικής πολίτικης και η περαιτέρω μείωση των βασικών φορολογικών συντελεστών.

Για την επενδυτική βαθμίδα

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι μετά και την επενδυτική βαθμίδα που πήραμε πρόσφατα, δανειζόμαστε πλέον με μια μονάδα πιο κάτω, περίπου στο 3%. Όπως εξήγησε, τα 10 δισ. που θα δανειστούμε φέτος με βάση το πρόγραμμα του ΟΔΔΗΧ, σε βάθος δεκαετίας, κοστίζουν στους φορολογούμενους 850 εκατ. ευρώ λιγότερα.

Διαβάστε ακόμη: