Ο Κώστας Τσιμίκας κλέβει τις εντυπώσεις κάθε φορά που ο Γιούργκεν Κλοπ του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί με τη φανέλα της Λίβερπουλ και ανεβάζει συνεχώς τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Αναμφίβολα το ερχόμενο καλοκαίρι το όνομά του αναμένεται να «παίξει» δυνατά για τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ήδη μάλιστα έχει αρχίσει να ακούγεται για μερικούς από τους τοπ συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου, με τους Ιταλούς να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Γιουβέντους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα τις τελευταίες ώρες, η Μεγάλη Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου καλοβλέπει την περίπτωση του αριστερού μπακ της Λίβερπουλ και έχει το όνομά του σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική της λίστα. «Μπορεί να μην έχει καταφέρει να κερδίσει τη θέση του βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας της Λίβερπουλ, καθώς υπάρχει ο Άντριου Ρόμπερτσον, αλλά όποτε αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός. Ο 27χρονος αμυντικός είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και μπορεί να κάνει τη διαφορά, με το… βελούδινό του αριστερό πόδι», αναφέρουν οι Ιταλοί.

Παράλληλα, τονίζουν ότι η Γιουβέντους είναι διατεθειμένη να δώσει 13 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Λίβερπουλ, με στόχο να πλαισιώσει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Πελεγκρίνι και μαζί να συνθέσουν ένα δυνατό δίδυμο στην αριστερή πλευρά της Μεγάλης Κυρίας. «Η Γιουβέντους είναι διατεθειμένη να δώσει 13 εκατ. ευρώ για να κάνει δικός της τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικής ποδοσφαιριστής και με τον Λούκα Πελεγκρίνι μπορούν να συνθέσουν ένα δυνατό δίδυμο στην αριστερή πλευρά της άμυνας της Μεγάλης Κυρίας», τονίζει το ρεπορτάζ της ιταλικής ιστοσελίδας.

Ένα νούμερο βέβαια που μοιάζει μικρό για την αγωνιστική εκτόξευση του παίκτη τον τελευταίο χρόνο. Η Γιουβέντους θα επιχειρήσει το φετινό καλοκαίρι να αλλάξει άρδην το ρόστερ της. Οι δύο τελευταίοι κάκιστες σεζόν επιβάλλουν ριζικές αλλαγές σε πολλές θέσεις της ενδεκάδας. Ο προπονητής του ιταλικού συλλόγου, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχοντας την στήριξη της διοίκησης θα επιχειρήσει να φέρει στο Τορίνο ό,τι καλύτερο μπορεί. Ο Τσιμίκας είναι η αλήθεια πως θα ταίριαζε ιδανικά στη Γιουβέντους όμως ο Έλληνας αμυντικός δε δείχνει διάθεση να αφήσει το Άνφιλντ. Πιστεύει πως αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα που θα βρεθεί αυτός ως πρώτη επιλογή στα αριστερά της άμυνας των «Κόκκινων».

Ο Τσιμίκας φέτος έχει πραγματοποιήσει συνολικά 21 συμμετοχές με τη φανέλα της Λίβερπουλ, έχοντας 6 ασίστ, ενώ το συμβόλαιό του με τους Reds είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Γιουβέντους δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει ακουστεί για τον διεθνή αριστερό μπακ, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποφασίσει εάν θα κρατήσει στο ρόστερ των Reds τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού.