Ο Κώστας Τσιμίκας  ήταν απολαυστικός στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπενφίκα, και έτσι αναδείχθηκε πανηγυρικά MVP του ματς.

Ο αριστερός οπισθοφύλακας της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ έκανε τα… πάντα στο παιχνίδι, με αποκορύφωμα φυσικά τις δύο ασίστ που έδωσε. Αρχικά με εκτέλεση κόρνερ, βρίσκοντας τον Κονατέ, ο οποίος έγραψε το 1-0, ενώ στη συνέχεια έπειτα από εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Φιρμίνο για το 3-1 των «κόκκινων».

Ο 25χρονος είχε 56/65 πάσες, δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες, είχε 1-3 επαφές με τη μπάλα, 2/4 ντρίμπλες, 2/2 τάκλιν, ενώ ουδείς κατάφερε να τον ντριμπλάρει!

Ο Τσιμίκας μίλησε λίγο μετά τη λήξη του ματς για τα συναισθήματά του μετά τη βράβευσή του ως πολυτιμότερος του αγώνα, το αφιέρωσε πρωτίστως στους συμπαίκτες του και δήλωσε ότι θα το βάλει στο δωμάτιό του για να του θυμίζει ότι με τη σκληρή δουλειά μπορεί να πετύχει τα πάντα:

«Είμαι ευγνώμων. Αυτό το βραβείο είναι η απόδειξη της σκληρής δουλειάς μου τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον σύλλογο. Χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα ήταν τίποτα το ίδιο. Αυτό το βραβείο δεν είναι δικό μου, είναι όλης της ομάδας. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Η Βιγιαρεάλ είναι δύσκολος αντίπαλος, απέκλεισαν εξάλλου τη Μπάγερν Μονάχου, μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στην πρόκριση. Θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, αλλά θα πρέπει να τα καταφέρουμε.

Θα βάλω αυτό το βραβείο στο δωμάτιό μου, να το κοιτάζω κάθε μέρα που ξυπνάω και να θυμάμαι πως με τη σκληρή δουλειά μπορείς να κάνεις τα πάντα».

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ αποθεώνουν στο Twitter τον Τσιμίκα, ο οποίος εφέτος μετρά 21 συμμετοχές με έξι ασίστ. Δέκα στην Premier League, τέσσερις στο FA Cup, τρεις στο EFL Cup, τέσσερις στο Champions League.