Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ και πλέον οι εκδρομείς της εποχής των μεταφέρουν στην περιφέρεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κορωνοϊός καταγράφει μεγάλη κυκλοφορία σε όλη την επικράτεια και τα κρούσματα έχουν αυξητική τάση.

Η φθίνουσα ανοσία των πολιτών και ο έντονος συγχρωτισμός λόγω των ταξιδιών και των εκδηλώσεων, αποτελούν ιδανικό πεδίο δράσης για τον ιό, ο οποίος εξαπλώνεται με ταχύτητα αφήνοντας πίσω του ασθενείς, νοσηλευόμενους και μη.

Κορωνοϊός: Υποχώρηση στην Αττική – Αυξητικές τάσεις στην περιφέρεια

Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, ο κορωνοϊός αρχίζει να υποχωρεί στην Αττική και να ανεβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας.

Από την Κρήτη (στο Ηράκλειο παρατηρήθηκε αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα 101%) μέχρι την Ήπειρο (στα Ιωάννινα η αύξηση του φορτίου ήταν 65%), και από την Πάτρα (όπου σημειώθηκε αύξηση 40%) μέχρι τη Θράκη (όπου σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη τα επίπεδα του φορτίου αυξήθηκαν 62% και 17% αντίστοιχα), τα δεδομένα μαρτυρούν την κινητικότητα του πληθυσμού και του κορωνοϊού.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες το 55% των νέων εισαγωγών έγιναν σε νοσοκομεία της περιφέρειας, με τα νοσοκομεία του Βόλου, της Άρτας, της Τρίπολης, της Θεσσαλονίκης να δέχονται ασθενείς με βαριά λοίμωξη Covid-19. Από τους 136 ασθενείς που χρειάστηκε να νοσηλευτούν, οι 72 εισήχθησαν σε νοσοκομεία πλην Αττικής.

Διαβάστε ακόμη: