Ακόμη ένα μέτρο οδεύει προς αίρεση από την επιτροπή των Ειδικών καθώς η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού αναμένεται να εισηγηθεί την μείωση των self test στα σχολεία.

Σκέψεις της επιτροπής των ειδικών για μείωση των self test στα σχολεία

Η σκέψη των Ειδικών είναι τα παιδιά να μην κάνουν δύο self test (Τρίτη και Πέμπτη) για το σχολείο, αλλά να μειωθεί ο αριθμός στο ένα.

Οι ειδικοί αναμένεται να συνεκτιμήσουν τα δεδομένα για τα κρούσματα στα σχολεία, αλλά και την επιδημιολογική εικόνα στις κοινότητες το τελευταίο διάστημα και στην συνέχεια θα κάνουν την εισήγησή τους. Πάντως, οι πιθανότητες να γίνει μία γενική συζήτηση χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις είναι αρκετές, δεδομένου πως από χτες φαίνεται μία αύξηση στα κρούσματα εξαιτίας του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, σκοπός είναι όλα τα περιοριστικά μέτρα να έχουν καταργηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου.

Νέα έξαρση κρουσμάτων, αλλά με ήπια συμπτώματα – Διπλασιάστηκαν οι νέες διαγνώσεις σε παιδιά

Από την προηγούμενη εβδομάδα η καταγραφόμενη πτωτική πορεία των νέων μολύνσεων δείχνει να έχει ανακοπεί και η επιδημία βρίσκεται σε μια καμπή, με μία νέα έξαρση να διαφαίνεται και πάλι στον ορίζοντα, στην οποία πιθανότατα θα έχει συμμετοχή το στέλεχος ΒΑ.2 της μετάλλαξης «Όμικρον».

Μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, όπου κυριαρχεί απόλυτα η Όμικρον, στο 11% των κρουσμάτων έχει ανιχνευτεί η υποπαραλλαγή ΒΑ.2.

Το αποκριάτικο τριήμερο ολοκληρώθηκε αφήνοντας χθες αυξημένο αριθμό κρουσμάτων –21.121 κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός από τις 15/2 όταν τα ημερήσια κρούσματα ανήλθαν σε 21.412.

Παρά τις χιλιάδες νέες μολύνσεις, οι εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία δεν ξεπερνούν πλέον τις 280, έχοντας υποχωρήσει σημαντικά.

Επίσης, τα παιδιά και οι έφηβοι πυροδοτούν σταθερά την επιδημία. Χθες αναφέρθηκε διπλάσιος αριθμός θετικών κρουσμάτων σε ανηλίκους σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό προχθές – 6.731 έναντι 2.686.

 

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, πριν εισηγηθεί μείωση των self test στα σχολεία, έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, εφόσον δεν υπάρχει συγχρωτισμός:

Κορωνοϊός: Τέλος στη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5 Μαρτίου