Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στη χώρα, την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση και οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 3.500 κρούσματα σήμερα, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε λόγο για πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ, στη μάχη ρίχνονται οι 206 επιστρατευμένοι ιδιώτες γιατροί των ειδικοτήτων της Παθολογίας, Πνευμονολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι θα καλύψουν όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και κυρίως τα νοσοκομεία covid, Σισμανόγλειο και Ερυθρός, τα οποία παρουσιάζουν και τις μεγαλύτερες ελλείψεις.

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα οδηγούν σε νέα αναβολή το άνοιγμα, με τον Στέλιο Πέτσα να δηλώνει ότι η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου είναι αδύνατη.

Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ) σε Ιερώνυμο: Ιδιαίτερα υψηλός σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Ιδιαίτερα υψηλός αναμένεται να είναι σήμερα Τρίτη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, υποστήριξε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

«Οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων.  Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων» είπε ο κ.Αρκουμανέας, ο οποίος ευχαρίστησε την Εκκλησία «για την συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν την δύσκολη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό».  Όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας, τις επόμενες ημέρες περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι «τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία». Ο κ.Ιερώνυμος εξέφρασε την ελπίδα ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα καλύτερο από πέρυσι και λίγο μετά θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες», επισημαίνοντας ότι «αρκεί να έχουμε υπομονή και θέληση για αγώνα και προσπάθεια και να μην παρασυρόμαστε από τα εύκολα διλήμματα και τα εύκολα μηνύματα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.