Εδώ και εβδομάδες στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Σήμερα η ενημέρωση διεξάγεται 3 φορές την εβδομάδα.

Τη Δευτέρα για το θέμα της πορείας των εμβολιασμών από τον Γ.Γ. της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Την Τέταρτη από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Την Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τα μέτρα που αίρονται ή λαμβάνονται, καθώς και από τους επιστήμονες για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Από αυτήν την εβδομάδα η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά ξεκινά να γίνεται την Πέμπτη ενώ αναμένεται να επαναληφθεί και την επόμενη Πέμπτη. Από κει και πέρα, πηγές  σημειώνουν ότι είναι πιθανό να κουρευτεί ο αριθμός των ζωντανών συνδέσεων και να διατηρηθεί μόνο αυτή για τους εμβολιασμούς.

Οι συζητήσεις στο Μαξίμου

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εδώ και καιρό ήθελαν να περιορίσουν τον αριθμό των ενημερώσεων, ώστε να δοθεί και το σήμα ότι η χώρα επιστρέφει σιγά – σιγά στην κανονικότητα. Άλλωστε σχεδόν όλα τα μέτρα έχουν πια αρθεί, ενώ όλοι στοχεύουν στον τουρισμό.

Όσοι εισηγούνταν να περιορισθούν οι διαδικτυακές ενημερώσεις, υποστήριζαν ότι μπορεί τελικά να βλάψουν και τον τουρισμό καθώς η χώρα δείχνει να είναι ακόμη σε πανδημική εγρήγορση, την ώρα όμως που η επιδημία κάμπτεται καθημερινά.

Ωστόσο η άποψη αυτή που είχε διατυπωθεί εδώ και καιρό δεν έβρισκε σύμφωνο τον πρωθυπουργό καθώς ήθελε να υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία ώστε να μην κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι αποκρύπτει λεπτομέρειες από τη διαχείριση της πανδημίας.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενημέρωση θα γίνει ξανά την επόμενη Πέμπτη και όχι την Παρασκευή, μέχρι να καταργηθεί πλήρως και να επανέλθει εάν κριθεί απαραίτητο από τον Σεπτέμβριο.

Η κατάργηση προβλέπεται να γίνει τις επόμενες ημέρες καθώς και τα νούμερα της τηλεθέασης ήταν πιο χαμηλά από ποτέ.

Ωστόσο θα διατηρηθεί η ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους για τα ζητήματα του εμβολιασμού, η οποία αναμένεται να περιορισθεί σε μία ημέρα την εβδομάδα.

 

Σύνοδος G7: θέλουν εξηγήσεις από τον ΠΟΥ για την προέλευση του κορωνοϊού