Σε εκατέρωθεν επιθέσεις επιδίδονται τις τελευταίες ώρες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να χαρακτηρίζει αρχικά τον Νίκο Ανδρουλάκη κατώτερο των περιστάσεων, τον τελευταίο να κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ότι ασχολείται με τις επιχειρήσεις του στον φορολογικό παράδεισο του Delaware και τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια να προχωρά σε νέα απάντηση.

Όπως αναφέρει στη νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «την ίδια ημέρα που ο Προοδευτικός κόσμος ζει μια μικρή ”νίκη” απέναντι στο παρακράτος της Δεξιάς, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να στρέφει τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη ταυτιζόμενο με τις συκοφαντίες και τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας».

«Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον πως ο κύριος Ανδρουλάκης και το κομματικό επιτελείο του έχουν αποφασίσει πως το να γίνουν η «ουρά» της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μονόδρομος. Ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν», καταλήγει.

Όλα ξεκίνησαν με τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος οφείλει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή σε βάρος του του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αμέσως μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε εναντίον του κ.Ανδρουλάκη, ο οποίος, όπως λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «νιώθει την ανάγκη να προτάξει το μικροπολιτικό του συμφέρον, αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων» και «επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε μάχες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και στον Πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη που συνεχίζει να αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Κόλαφος για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο που κατασκευάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το 2021, ώστε να μπορεί το κέντρο των παρακολουθήσεων να κάνει ανενόχλητο τη δουλειά του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση της Oλομέλειας, έκρινε ότι είναι υπέρμετρο και άρα αντισυνταγματικό το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, ακόμη κι αν η “επίκληση” είναι λόγοι εθνικής ασφαλείας.

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών έχει πλέον το λόγο.

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από αυτούς που νομίζουν ότι θα μπορούν για καιρό να παίζουν μαζί της.

Υ.Γ. Την ώρα που όλος ο προοδευτικός κόσμος προτάσσει την ανάγκη μονομέτωπου αγώνα κατά της πολλάκις υπόλογης, αλλά και πανταχόθεν στριμωγμένης Δεξιάς, ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει την ανάγκη να προτάξει το μικροπολιτικό του συμφέρον, αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων. Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε μάχες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και στον Πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη που συνεχίζει να αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει τώρα την ευκαιρία να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της παρακολούθησής του. Αφού το κάνει, ελπίζουμε να υποβάλει επιτέλους και μήνυση εναντίον εκείνου που διέταξε την παρακολούθησή του.

Πλέον δεν θα έχει καμία δικαιολογία…​»

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στην «επίθεση» που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση – απάντηση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να δίνει ‘νομικές συμβουλές’ στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης πιάστηκε να παραβιάζει τον νόμο για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, που έφερε το κόμμα που ηγείται. Άλλωστε, την εποχή του σκανδάλου των υποκλοπών, όταν ο κ. Ανδρουλάκης αγωνιζόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας, ο κ. Κασσελάκης ασχολούνταν με τις επιχειρήσεις του στον φορολογικό παράδεισο του Delaware και ήταν υποψήφιος Υπουργός του κ. Μητσοτάκη. Άραγε, σε ποιους αγώνες του Προέδρου του αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Διαβάστε ακόμη: