Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε με τσαμπουκά να μιλήσει από το βήμα της αίθουσας αν και το σύνολο των μελών της επιτροπής είχαν συμφωνήσει να τοποθετούνται από τα έδρανα για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και χρόνου. Στη συνέχεια κατήγγειλε την κυβέρνηση χρεώνοντας στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας πέντε χιλιάδες θανάτους υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι ψευδή τα στοιχεία για την αύξηση κλινών ΜΕΘ και τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Όλα αυτά, μάλιστα, συνέβησαν την ώρα που λάμβανε χώρα η κρίσιμη συνεδρίαση, όπου οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς, Παναγιώτης Αρκουμανέας και Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνουν για την πορεία της πανδημίας. 

«Είναι προφανές ότι ο κ. Ξανθός δεν βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα. Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Ξανθός δεν είναι σήμερα εδώ. Γιατί στον ίδιο χώρο με τον πολωτικο Πολάκη δεν μπορεί να συνυπάρξει. Ο κ. Πολάκης είναι αρχιτέκτονας των επιθέσεων στον επιστημονικό χώρο. Επιθέσεις στον κ. Τσιόδρα που δίνει μάχη ενημέρωσης και επιστημονικού διαφωτισμού» είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Θα σας θυμίσω ότι ήταν από αυτούς που σήκωναν το περίφημο δήθεν «ΕΟΔΥ gate» για διπλές καταγραφές. Εσείς κρατούσατε διπλά γραφεία στο Δήμο Σφακίων. Ποιοι μιλάτε κ. Πολάκη; Εσείς που είχατε τον Μαυραγάνη στην κυβέρνησή σας και σήμερα μιλά κατά των εμβολίων; Ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει με αυτούς που καθημερινά υβρίζουν. Που προφήτευαν ότι δεν θα έχουμε κλίνες ΜΕΘ. Εσείς προφητεύατε Μπέργκαμο, και άλλα δεινά. Για μεγάλη σας λύπη αντέξαμε. Άντεξαν οι Έλληνες πολίτες. Ολος σας ο σχεδιασμός βασιζόταν ότι θα πέσουμε έξω. Και αντι να ζητήσετε συγγνώμη έρχεστε να πολώσετε με τον Πολάκη. Η πολιτική δεν είναι σαν τα εσωκομματικά σας. Εδώ χρειάζεται ενότητα λόγου και δράσεις για να βγάλουμε την χώρα από την περιπέτεια», πρόσθεσε.