Κοντά στην γραμμή μη μεταβολής κινείται ο S&P 500 την Πέμπτη, καθώς ο δείκτης της ευρείας αγοράς επιχειρεί να χτίσει το μεγαλύτερο σερί νικών του από τον Νοέμβριο του 2021.

Ο S&P 500 ήταν σταθερός, ενώ ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 9 πόντους. Το Nasdaq Composite άλλαξε επίσης ελάχιστα.

Η Disney σημείωσε άνοδο 3% αφού ανέφερε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη και επέκτεινε το σχέδιο μείωσης του κόστους, ενώ η Arm βυθίστηκε 8% μετά την πρώτη τριμηνιαία έκθεσή της ως δημόσια εταιρεία.

Η Lyft έπεσε 4% καθώς οι κρατήσεις έγιναν χειρότερες από τις αναμενόμενες και η πλατφόρμα του rideshare δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω αδυναμία. Εν τω μεταξύ, η MGM Resorts πρόσθεσε σχεδόν 2% σε ισχυρά αποτελέσματα και ένα νέο πρόγραμμα αγοράς μετοχών.

Οι κινήσεις της Πέμπτης έρχονται μετά από μια σιωπηλή αλλά σημαντική μέρα στη Wall Street.

Ο S&P και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσαν άνοδο περίπου 0,1% έκαστος, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σειρά θετικών συνεδριάσεων τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Dow κατέγραψε πτώση κατά περίπου 0,1%, σημειώνοντας κέρδη επτά ημερών.

Μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, όλοι οι κύριοι μέσοι όροι βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Ο Dow και ο S&P κατέγραψαν κέρδη 3,2% και 4,5%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άλμα 6,2%. Εάν ο S&P τερμάτιζε υψηλότερα την Πέμπτη, θα σήμαινε το μεγαλύτερο σερί νικών του που χρονολογείται από το 2004.

Ωστόσο, παρά το σερί νικών του S&P, η αγορά εξακολουθεί να έχει στενή ηγετική θέση, σύμφωνα με τον Robert Haworth, ανώτερο επενδυτικό στρατηγικό στην U.S. Bank Wealth Management. Οι τεχνολογικές μετοχές συνέχισαν επίσης να έχουν καλύτερη απόδοση καθώς οι επενδυτές αξιολογούν το περιβάλλον των επιτοκίων, είπε.

Σε άλλες ειδήσεις, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν μείωση 3.000. Οι έμποροι προσβλέπουν σε παρατηρήσεις από έναν πίνακα αξιωματούχων της Federal Reserve – συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Jerome Powell – καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε ακόμη: