Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 fm σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Αναφερόμενος στη χθεσινή διάσκεψη των Προέδρων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε: «Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας που αναμένεται θα γίνει μια κοκορομαχία,  μια συζήτηση ‘’για τα μάτια του κόσμου’’, η οποία δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε απαντήσεις. Μόνο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα έρθουν οι υπεύθυνοι για το σκάνδαλο, αυτοί που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει βάλει στο κάδρο, για να απολογηθούν και να μάθουμε τι έγινε. Αυτό που ζητήσαμε, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, στη Διάσκεψη ήταν να συνεδριάσει την Τετάρτη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να έρθουν όλοι, ο κ. Κοντολέων, ο κ. Ράμμος, ο κ. Δεμίρης, ο κ. Δημητριάδης και η εισαγγελέας που είναι αρμόδια για την ΕΥΠ προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουν προκύψει. Σε αυτό το αίτημά μας συμφώνησαν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου πλην της Νέας Δημοκρατίας. Συμμετέχω στη Διάσκεψη των Προέδρων τα τελευταία τρία χρόνια και έχω να παρατηρήσω ότι είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται απόλυτα απομονωμένη μέσα σε αυτήν».

Σχετικά με την περίπτωση της αναδρομικής διερεύνησης του θέματος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είπε: «Εμείς έχουμε ζητήσει να διερευνηθεί το θέμα του ΚΚΕ, το έχουμε αναφέρει στο αίτημά μας. Επιπλέον, όπως έχουμε ήδη τονίσει, αν η κυβέρνηση έχει στοιχεία για το παρελθόν πρέπει να τα φέρει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Αν έχει τα απαραίτητα τεκμήρια είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε οτιδήποτε. Όμως αναρωτιέμαι,  η Νέα Δημοκρατία έχει τόσα χρόνια στη διάθεσή της στοιχεία που καίνε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλυψε, όπως κάλυψε την υπόθεση Βαρουφάκη αποφεύγοντας να κάνει Εξεταστική Επιτροπή;

Ακόμα, αν η κυβέρνηση έχει ενδείξεις ότι επί διακυβέρνησης Σαμαρά, όταν ήταν υπεύθυνοι για την ΕΥΠ ο κ. Δένδιας και ο κ. Κικίλιας, έγιναν παράνομες παρακολουθήσεις, τότε βεβαίως να γίνει αναδρομική εξέταση του θέματος. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν. Αν η φιλοδοξία της Νέας Δημοκρατίας είναι να συμπεριφερθεί στους θεσμούς με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ας το κάνει. Όπως έχω ξαναπεί, το ζητούμενο δεν είναι «να φύγει ο κ. Αθανασίου, για να έρθει η κα Θάνου» αλλά το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να εγγυηθεί το σεβασμό στους θεσμούς. Εμείς έχουμε άλλη κουλτούρα, μπορούμε να εγγυηθούμε την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και επιθυμούμε πρώτα από όλα την απόλυτη διαφάνεια.

Σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν δύο ζητήματα που αφορούν τη διαφάνεια και τη δημοκρατία: το ένα έχει να κάνει με την ΕΥΠ, την οποία χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει έναν πολιτικό της αντίπαλο με τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τη Δικαιοσύνη. Το δεύτερο μεγάλο θέμα αφορά το Predator, το λογισμικό που ρομποτοποιεί το κινητό απειλώντας την ιδιωτικότητα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη χρήση ενός τέτοιου λογισμικού από όποιον έχει την οικονομική δύναμη να το αγοράσει και δυνάμει να μπορεί να απειλήσει πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς, δημοσιογράφους, πολίτες. Είναι μεγάλο ζήτημα το γεγονός ότι το επίμαχο μήνυμα με τον σύνδεσμο από το Predator έχει σταλεί από τον ίδιο αριθμό, τόσο στον κ. Ανδρουλάκη όσο και στον κ. Κουκάκη, αλλά η διαδρομή του μηνύματος δεν έχει διερευνηθεί ακόμα.

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θέλουμε να βγει η αλήθεια στο φως, κινούμαστε με θεσμικό τρόπο σεβόμενοι όλες τις διαδικασίες και αυτό είναι μέρος της προσπάθειας μας να σφυρηλατηθούν οι θεσμοί. Σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε το «όχι Μητσοτάκης, όχι Τσίπρας». Δεν θα τους κάνουμε Πρωθυπουργούς από την πίσω πόρτα, αν δεν πάρουν αυτοδυναμία. Πλέον ο πολίτης έχει όλη την εικόνα για να καταλάβει τι έγινε στη χώρα με τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις και κατανοήσει ότι για να υπάρξει μια διαφορετική κουλτούρα διακυβέρνησης πρέπει να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν τη λειτουργία των θεσμών, τους χρησιμοποιήσαν μόνο για κομματικά οφέλη».

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Έτοιμο το πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Σκρέκας – Ρεύμα: Απορροφάται το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με επιδότηση 1,9 δις ευρώ