O Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Σε ότι αφορά στις νέες δημοσκοπήσεις, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι «η ΝΔ από το 39% που ήταν στις εκλογές, είναι σήμερα στο 33%. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο 32%, είναι σήμερα στο 23% και μόνο το ΠΑΣΟΚ αύξησε το ποσοστό του, που από το 8% πήγε στο 12,3%. Άρα ο μόνος κερδισμένος είναι το ΠΑΣΟΚ».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων στη δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,4%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 23,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,3%, το ΚΚΕ με 5,7% και η Ελληνική Λύση με 5%. Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 2,9%.
Με τη μέθοδο της αναγωγής η εταιρία δημοσκοπήσεων προβλέπει ότι στην κάλπη αυτά τα ποσοστά θα εκφραστούν με το κυβερνών κόμμα να ξεπερνά το 37%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 13,7% και το ΚΚΕ στο 6,3%.

Σχετικά με τις πυρκαγιές, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «θα πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο και τα κόμματα να συνομιλούν χωρίς τοξικότητα και διατύπωση εκφράσεων που δε θα μας επιτρέπουν να συνεννοούμαστε για τα μεγάλα εθνικά θέματα. Αν θέλουν και τα υπόλοιπα κόμματα, εμείς είμαστε υπέρ της εθνικής συνεννόησης».

«Για την Ηλεία και για το Μάτι που υπήρξαν ανυπολόγιστες καταστροφές, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες από τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία δέκα χρόνια» πρόσθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανάφερε ότι «ο πρόεδρός μας, Ν. Ανδρουλάκης, με έκθεσή του στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, κατάφερε να εγκριθεί η πρότασή του για το μηχανισμό rescEu ο οποίος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης βοηθάει άμεσα τα Κράτη που βρίσκονται αντιμέτωπα με μία καταστροφή».

«Αναρωτιέμαι φταίει το ΠΑΣΟΚ που φέτος δε λειτούργησε τίποτα και κάηκαν όλα; Που δεν είχαν γίνει αντιπυρικές ζώνες; Που δε μπορούσαν τα ελικόπτερα να πάρουν νερό; Που δεν υπήρχε προληπτικά παρουσία του στρατού;» διερωτήθηκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε στο θέμα της ενέργειας, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στην πρόταση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει πλαφόν στη λιανική τιμή και όχι στη χονδρική».