Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απηύθυνε κάλεσμα στα κόμματα να υιοθετήσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο Action24, επανέλαβε την πρόταση για τροπολογία που θα επιβάλλει πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με σταθερή τιμή για το επόμενο δωδεκάμηνο, η οποία για να ψηφιστεί θα πρέπει να συμφωνήσει και η κυβέρνηση.

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη του τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ηλεκτροπαραγωγών.

«Από τη μία πλευρά η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι πρέπει να βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση πλαφόν στην χονδρική τιμή (κάτι τέτοιο μπορεί να καθυστερήσει ή και να μην γίνει ποτέ) και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξυπηρετεί ακριβώς τα ίδια συμφέροντα με τη Νέα Δημοκρατία, προτείνει να μην πληρώνουμε την ρήτρα αναπροσαρμογής. Εμείς λέμε ότι πρέπει να μπει πλαφόν στην λιανική τιμή, με σταθερή τιμή για το επόμενο δωδεκάμηνο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Αυτή είναι μια θέση που την υποστηρίζουμε δημόσια εδώ και πέντε μήνες», τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να μην επιτείνει τις κρίσεις αλλά να βοηθήσει τη χώρα και γι’ αυτό «θα χαιρόμασταν αν και τα τρία κόμματα συμφωνούσαμε να υιοθετηθεί η πρότασή μας και τελικά να γίνει πράξη αυτό που θα βοηθήσει τους περισσότερους πολίτες. Από τους επιχειρηματίες μέχρι τον πιο ευάλωτο».

Ανδρουλάκης από Βόλο: Η πρόταση των Μητσοτάκη – Τσίπρα προσκρούει σε αντιδράσεις άλλων χωρών 

Ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής  Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε, χθες Πέμπτη από τον Βόλο,  την εδώ και μήνες πρόταση του Κινήματος για την επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή, παρέμβαση που εξασφαλίζει άμεση ανακούφιση των νοικοκυριών από το οικονομικό βάρος των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. «Άκουσα σήμερα τον κ. Τσίπρα αλλά οι δηλώσεις του δεν απαντούν στο πρόβλημα. Δηλαδή, τα δικαστήρια θα λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας ή οι πολιτικές αποφάσεις;» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξηγώντας ότι οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας επιμένουν στην επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή, απόφαση όμως που σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσκρούει σε αντιδράσεις άλλων χωρών.

Mάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε ότι η δυσανάλογη εξάρτηση της χώρας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε επί ΝΔ.