Την ώρα που πολλά λέγονται και γράφονται γύρω από τις επόμενες κινήσεις του Ομίλου Στασινόπουλου (Βιοχάλκο) σχετικά με την Cenergy, όπου ήδη ακούγεται -και γράφεται – στην αγορά ότι θα προβεί σε placement αλλά και πιθανόν σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά και επειδή κάποιοι γνωστοί μπαρουφολόγοι βγαίνουν και λένε ότι … «το έγραψαν», προσπαθώντας εκ των υστέρων, κουτοπόνηρα, να καρπωθούν το πρωτογενές της είδησης, είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να σταθούμε και να αναδείξουμε και αυτή τη μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία του Radar, του ειδησεογραφικού σάιτ που έχει αποκαλύψει ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τις εξαγορές και συγχωνεύσεις στο ελληνικό Χρηματιστήριο από τα τέλη του 2020 μέχρι σήμερα!

Πρώτοι εμείς λοιπόν, σε ανύποπτη χρονική στιγμή πρώτα στις 12 Φεβρουαρίου 2024 και στη συνέχεια στις 27 Φεβρουαρίου 2024, αποκαλύψαμε τις προθέσεις και τις ενέργειες που ήδη πραγματοποιούνταν από την διοίκηση του ομίλου Στασινόπουλου για placement στην Cenergy μέσω του οποίου θα τοποθετηθεί στρατηγικός επενδυτής από το εξωτερικό, ενώ στην συνέχεια θα επακολουθήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μαμούθ, κατά τις πληροφορίες!

Σε απλά λόγια αυτό που την ώρα τούτη φαίνεται να συμβαίνει και να δρομολογείται στην Cenergy είναι ένα «κόλπο αλά Τρ. Πειραιώς» που φέρεται να σχεδιάζεται από τους ίδιους διεθνείς επενδυτικούς οίκους και τα ίδια «αμερικανικά» τραπεζικά μυαλά που παίζουν ρόλο στρατηγικό και καθοδηγητικό!

Έντονη φημολογία – που δεν έχει επιβεβαιωθεί- στην αγορά ότι ο όμιλος Στασινόπουλου βρίσκεται σε συζητήσεις με πανίσχυρο εισηγμένο επιχειρηματικό όμιλο για την Cenergy!

Δηλαδή placement σε ξένους επενδυτές και παραίτηση των παλαιών μετοχών υπέρ των νέων! Διαδικασία book building για απόκτηση μετοχών ύψους 200 εκατ. ευρώ! Και το μοντέλο αυτό όπως ξεκάθαρα καταδείχθηκε στην υπόθεση της Τρ. Πειραιώς είναι απολύτως επιτυχημένο!

Όσον αφορά τώρα τις συζητήσεις μεταξύ ομίλου Στασινόπουλου και εγχώριου επιχειρηματικού ομίλου εισηγμένου στο ΧΑ, που είχαμε αναφερθεί και αποκαλύψει, επιμένουμε μετά λόγου γνώσεως ότι την ώρα τούτη με αφορμή την επέκταση του Ομίλου Στασινόπουλου στην Αμερική, φέρεται να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να πραγματοποιούνται συζητήσεις με πολύ μεγάλο εισηγμένο όμιλο προκειμένου να αποκτηθεί το κατασκευαστικό του τμήμα!

Γεγονός που αν υλοποιηθεί εμπεριέχει και πολύ σοβαρό χρηματιστηριακό ενδιαφέρον!

Διαβάστε ακόμη: