Το προσωπικό ντουλάπι του Κόμπι Μπράιαντ, το οποίο χρησιμοποιούσε στο Staples Center, πουλήθηκε σε δημοπρασία για 2,9 εκατομμύρια δολάρια.

Ο οίκος Sotheby’s επιβεβαίωσε την πώληση και αποκάλυψε ότι είναι πλέον το πιο πολύτιμο ντουλάπι αθλητή που πωλείται σε δημοπρασία και το τρίτο πιο ακριβό αναμνηστικό του θρύλου των Λος Άντζελες Λέικερς.

Την γνησιότητα του ξύλινου επίπλου, το οποίο διαθέτει μία μικρή πλάκα με την επιγραφή “Bryant” με κεφαλαία γράμματα, πιστοποιούν φωτογραφικά αρχεία για τις σεζόν 2003/2004 έως 2015/2016, το έτος απόσυρσής του.

Ο Brahm Wachter, επικεφαλής των σύγχρονων συλλεκτικών του Sotheby’s, δήλωσε: “Το ντουλάπι του Κόμπι Μπράιαντ δεν είναι απλώς ένα αναμνηστικό, αλλά ένα βαθύ λείψανο από μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του μπάσκετ. Η σημερινή τιμή υπογραμμίζει όχι μόνο τη διαρκή κληρονομιά του Κόμπι αλλά και την εξαιρετική φύση αυτού του μοναδικού αντικειμένου.”

Το ντουλάπι σώθηκε από έναν υπάλληλο κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του Staples Center το 2018 και πουλήθηκε ιδιωτικά σε έναν Αμερικανό συλλέκτη. Η αρχική τιμή εκτίμησης ήταν μεταξύ 1 και 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, ωστόσο, μετά από μία 20λεπτη “μάχη” προσφορών μεταξύ τεσσάρων πλειοδοτών, έφτασε τα 2,9 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα μέρος των εσόδων από την πώληση θα ωφελήσει άμεσα το Ίδρυμα Νέων των Λος Άντζελες Λέικερς.

Διαβάστε ακόμη: