Οι Lakers τίμησαν την μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ σε μια εντυπωσιακή τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματός του έξω από το Staples Center.

Το άγαλμα των 1800 κιλών απεικονίζει τον Κόμπι Μπράιαντ με τη λευκή του φανέλα με το νούμερο 8 με το δεξί του δείκτη ανασηκωμένο, μια απεικόνιση της περίφημης βόλτας του στο γήπεδο μετά την εμφάνισή του με 81 πόντους εναντίον των Τορόντο Ράπτορς τον Ιανουάριο του 2006.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν δεκάδες φίλοι και συναθλητές του θρύλου του NBA, όπως και η σύζυγός του, Βανέσα, η οποία και έβγαλε έναν συγκινητικό λόγο προς τιμήν του.

Το άγαλμα είναι το πρώτο από τα τρία που θα δημιουργηθούν για να τιμήσουν τον πέντε φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ και τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία των Λέικερς.

Ένα άλλο άγαλμα θα παρουσιάζει τον Μπράιαντ με τη φανέλα του με το νούμερο 24, την οποία φορούσε για το δεύτερο μισό της καριέρας του, και ένα τρίτο θα απεικονίζει τον ίδιο και την κόρη του, Τζιάνα, που έχασαν τη ζωή τους μαζί του και επτά άλλους σε συντριβή ελικοπτέρου τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Κόμπι Μπράιαντ επέβαινε με την κόρη του Τζιάνα και άλλους επτά ανθρώπους στο ελικόπτερο. Ο πέντε φορές πρωταθλητής του NBA πήγαινε μαζί με τους υπόλοιπους σε αγώνα μπάσκετ παιδιών, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο σε λόφους δυτικά του Λος Άντζελες, στις 26 Ιανουαρίου του 2020.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΝΒΑ, κέρδισε πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα βραβεία MVP στο All-Star Game, δύο τίτλους MVP σε τελικούς και δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.

Διαβάστε ακόμη: