Το αεροδρόμιο στην πόλη Κατάνια της Σικελίας, κοντά σε μερικά από τα κύρια τουριστικά hot spots στην ανατολική Σικελία, έχει κλείσει μέχρι την Τετάρτη λόγω πυρκαγιάς, έγραψε η εταιρεία διαχείρισής του στο Twitter.

Η φωτιά ξέσπασε αργά την Κυριακή και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο.

Οι πυροσβέστες είπαν ότι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά περίπου 90 λεπτά μετά την ανάκλησή της, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες για πιθανές αιτίες ή οποιαδήποτε σχέση με τις τρέχουσες υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή.

Η φωτιά έχει πλέον περιοριστεί και κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά ένας τερματικός σταθμός του αεροδρομίου εξακολουθεί να είναι γεμάτος καπνό.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κατάνια, στο νότιο ιταλικό νησί της Σικελίας, αναστέλλονται μέχρι την Τετάρτη.

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο διεθνές αεροδρόμιο Vincenzo Bellini της Κατάνια.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν να σβήσουν τη φωτιά και το αεροδρόμιο εκκενώθηκε. Κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά υπάρχουν αναφορές για άτομα που νοσηλεύονται για εισπνοή καπνού και σοκ.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Ωστόσο, αυτό έχει πλέον αναθεωρηθεί.

Οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν ότι οι πτήσεις αναστέλλονται μέχρι την Τετάρτη στις 14:00. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτό σημαίνει όλες ή μόνο ορισμένες πτήσεις.

Έχει αναφερθεί ότι ορισμένες εισερχόμενες πτήσεις ενδέχεται να εκτραπούν σε άλλα αεροδρόμια της Σικελίας, όπως το Παλέρμο και το Κομίσο.

Διαβάστε περισσότερα