search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Κλειστό λόγω έργων» για ένα μήνα το αεροδρόμιο Κέρκυρας

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία – Τι λέει στο Radar η Fraport – Η Sky Express πούλαγε εισιτήρια μια μέρα πριν την επίσημη ανακοίνωση !

«Κλειστό λόγω έργων» για ένα μήνα το αεροδρόμιο Κέρκυρας

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η απόφαση της Fraport διαχειρίστριας εταιρίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας , να διακόψει τη πραγματοποίηση όλων των πτήσεων προς την Κέρκυρα, εξαιρουμένων των αεροδιακομιδών ασθενών για ένα περίπου μήνα.

Κλειστό το αεροδρόμιο Κέρκυρας

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία το αεροδρόμιο Κέρκυρας θα παραμείνει κλειστό από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου για 15 μέρες και από τις 8 μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου για άλλες 14 ημέρες. Η απόφαση αυτή δημιούργησε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία δεδομένου ότι η Κέρκυρα τόσο για εμπορικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους ( έδρα της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης , του Ιουνίου Πανεπιστημίου και άλλων κρατικών υπηρεσιών) , δεν μπορεί να «ζήσει μέρα» χωρίς τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Γιατί θα παραμείνει κλειστό το αεροδρόμιο Κέρκυρας

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Fraport με την οποία μίλησε το Radar επισήμανε ότι είναι αναγκαία η διακοπή των πτήσεων στο αεροδρόμιο Κέρκυρας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , δεδομένου πως κατά την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθεί η πλήρης ανακατασκευή του διαδρόμου προσγείωσης με τοποθέτηση νέου τάπητα αλλά και υποστρώματος. Οι παρεμβάσεις έχουν προϋπολογισμό δεκάδων εκατομμυρίων και θα αφορούν την ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος του διαδρόμου και για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, δεν θα μπορούσε να γίνει τμηματικά.

Επίσης στο αεροδρόμιο Κέρκυρας θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης της λωρίδας ασφαλείας, όπου στο συγκεκριμένο σημείο θα τοποθετηθούν κροκάλες, που θα συμπιεστούν και θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στα αεροσκάφη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παρεμβάσεις σε δεύτερο χρόνο θα αφορούν και το δρόμο μπροστά από το αεροδρόμιο, όπου αναμένεται να σταματήσει η κυκλοφορία των αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια αφού το καλοκαίρι προκαλούνται σοβαρά προβλήματα λόγω των συχνών διακοπών , εξαιτίας των πτήσεων .

Σχετικά με τις αεροδιακομιδές, η Fraport ήλθε σε συνεννόηση με την διοίκηση του ΕΚΑΒ, ώστε το χρονικό διάστημα, που το αεροδρόμιο θα είναι κλειστό, να σταθμεύει στην Κέρκυρα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προκειμένου να εξυπηρετεί έκτακτες περιπτώσεις.

Παρόλα αυτά οι αντιδράσεις δεν λείπουν :

Στελέχη των σωματείων της Πολιτικής Αεροπορίας κάνουν λόγο για ακατανόητη απόφαση σε ό,τι αφορά τον τρόπο και τη διάρκεια, που θα κλείσει το αεροδρόμιο, αφού δεν έγιναν δεκτές εναλλακτικές προτάσεις που κατατέθηκαν.

Για παράδειγμα, προτάθηκε η επισκευή των άκρων της πίστας με ανοικτό αερολιμένα και περιορισμό της πλήρους αναστολής για την επισκευή της υπόλοιπης σε διάρκεια μόνο μίας εβδομάδας ή την χρήση μικρών αεροσκαφών από τις εταιρίες τύπου ελικοφόρων που πετάνε στο Αιγαίο, προκειμένου να γίνει η επισκευή σε δύο μέρη, καθώς τα μικρά αεροσκάφη απαιτούν πολύ μικρότερο μήκος για την προσγείωση και απογείωσή τους και θα μπορούσε να επισκευαστεί το πρώτο μισό αρχικά και το δεύτερο στη συνέχεια.

Παράλληλα φαίνεται ότι δεν υπήρξε καλή συνεννόηση της Fraport με τις δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρίες που πραγματοποιούν πτήσεις στο αεροδρόμιο Κέρκυρας. Μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου η Aegean περιλάμβανε στο πρόγραμμα της την Κέρκυρα ενώ η Sky express πωλούσε εισιτήρια μέσω της πλατφόρμας της και στις 19 Δεκεμβρίου μια μέρα πριν την επίσημη ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου.

Διαβάστε ακόμη: