Ένας κλέφτης στο Ορλάντο κατάπιε δύο ζευγάρια σκουλαρίκια συνολικής αξίας 769.500 δολαρίων. Ο 32χρονος Τζέιθαν Γκίλντερ κατάπιε τα διαμαντένια σκουλαρίκια Tiffany & Co. περίπου την ώρα που συνελήφθη στις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το bbc ήταν υπό την επίβλεψη της αστυνομίας σε νοσοκομείο του Ορλάντο για «περισσότερες από δώδεκα ημέρες» μέχρι τα σκουλαρίκια να αποβληθούν από τον οργανισμό του.
Ο Γκίλντερ αντιμετωπίζει κατηγορία για διακεκριμένη κλοπή πρώτου βαθμού. Το Tiffany’s έχει έκτοτε καθαρίσει τα σκουλαρίκια.
Πώς κατάφερε να κλέψει τα πανάκριβα κοσμήματα
Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο Γκίλντερ προσποιήθηκε τον βοηθό ενός παίκτη του NBA, ώστε να του δείξουν «πολύ ακριβά κοσμήματα» σε ένα δωμάτιο VIP σε ένα κατάστημα Tiffany & Co. στο Ορλάντο της Φλόριντα στις 26 Φεβρουαρίου.
Ο δράστης φέρεται να απέσπασε την προσοχή των υπαλλήλων του καταστήματος και στη συνέχεια έφυγε τρέχοντας από το κατάστημα με δύο ζευγάρια σκουλαρίκια. Ο κατηγορούμενος άρπαξε αλλά στη συνέχεια πέταξε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αξίας 587.000 δολαρίων καθώς διέφευγε από το κατάστημα.
Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν τον είδαν «να καταπίνει διάφορα αντικείμενα που πιστεύεται ότι ήταν τα κλεμμένα σκουλαρίκια», ανέφερε η αστυνομία.
Οι υπάλληλοι που μετέφεραν τον Γκίλντερ στη φυλακή τον άκουσαν να λέει: «Έπρεπε να τα είχα πετάξει από το παράθυρο». Στη φυλακή φέρεται να ρώτησε το προσωπικό: «Θα κατηγορηθώ για ό,τι έχω στο στομάχι μου;».
Η αστυνομία έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα μια ακτινογραφία που φαινόταν να δείχνει την κοιλιά ενός ατόμου με ένα ξένο αντικείμενο στο εσωτερικό της.
ο αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο μετέφερε τον Γκίλντερ σε νοσοκομείο της περιοχής και τον παρακολουθούσε για περίπου δύο εβδομάδες μέχρι να ανακτηθούν τα σκουλαρίκια.
Ο ντετέκτιβ Άαρον Γκος δήλωσε ότι η υπόθεση «γρήγορα μετατράπηκε σε μαραθώνιο και όχι σε σπριντ».
Στις 12 Μαρτίου, η αστυνομία δήλωσε ότι ανακάλυψε το τέταρτο σκουλαρίκι Tiffany & Co. Όταν τα σκουλαρίκια μεταφέρθηκαν στο Tiffany’s, ο αρχικοσμηματοπώλης του καταστήματος επιβεβαίωσε ότι οι σειριακοί αριθμοί στα κοσμήματα ταίριαζαν με τα κλεμμένα κομμάτια, δήλωσε ο Γκος.
Ο Γκίλντερ βρίσκεται επί του παρόντος υπό κράτηση στη φυλακή της κομητείας Όραντζ.
Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι στο ποινικό του ιστορικό αναφέρεται μια ληστεία του 2022 σε κατάστημα Tiffany & Co στο Τέξας.
Υπάρχουν 48 ξεχωριστά εντάλματα για τη σύλληψή του στο Κολοράντο.
Διαβάστε ακόμη:
- Μητσοτάκης: Η Ιστορία έχει πάντα κάτι να μας διδάξει – το θέμα είναι αν είμαστε πρόθυμοι να την ακούσουμε
- Αξιολόγηση στο Δημόσιο: 1 στους 4 βαθμολογείται «άριστος» αλλά όχι από την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Στο πλευρό του Ιμάμογλου ο Χάρης Δούκας: Εκρέμ δεν είσαι μόνος σου
- Nations League: Σήμερα η ρεβάνς της εθνικής στη Γλασκόβη