Ο Φεβρουάριος ξεκινάει αρκετά δυναμικά από κινηματογραφική άποψη, αφού στις ελληνικές αίθουσες ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα κάποιες πολυσυζητημένες ταινίες. Μία από αυτές είναι «Η Αυτοκρατορία του Φωτός» με Οσκαρικό «αέρα», αφού όχι μόνο είναι υποψήφια για Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας, αλλά έχει ως πρωταγωνίστρια την Οσκαρική Ολίβια Κόλμαν και ως σκηνοθέτη τον επίσης Οσκαρικό Σαμ Μέντες.

Επιπλέον, στις αίθουσες των κινηματογράφων θα απολαύσουμε ξανά τους αγαπημένους μας φίλους από τη Γαλατία, τον Αστερίξ και τον Οβελίξ. Στο καστ της ταινίας συναντάμε ένα εξαιρτικό καστ αποτελούμενο από τους Γκιγιόμ Κανέ, Μαριόν Κοτιγιάρ και Βενσάν Κασέλ, που από μόνο θέτει τον πήχη πολύ ψηλά.

Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες! Πάμε να δούμε και τις υπόλοιπες;

Οι νέες ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες των κινηματογράφων.

1. Η Αυτοκρατορία του Φωτός

Υπόθεση: Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στην Αγγλία της δεκαετίας του ’80, ορισμένοι κάτοικοί της που βιώνουν μια σειρά από προσωπικές κρίσεις, βρίσκουν θαλπωρή στη σκοτεινή αίθουσα του τοπικού κινηματογράφου. Σκηνοθετεί ο οσκαρικός Σαμ Μέντες (“1917”, “Skyfall”) και πρωταγωνιστεί η επίσης οσκαρική Ολίβια Κόλμαν (“Η Ευνοούμενη”, “Η Χαμένη Κόρη”).

2. Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

Υπόθεση: Αφού ένας προδότης πρίγκιπας διαπράξει πραξικόπημα ώστε να φυλακίσει την αυτοκράτειρα της Κίνας, ο πιστός σωματοφύλακάς της μαζί με τη μοναχοκόρη της και έναν έμπορο, διαφεύγουν στη Γαλατία για να βρουν βοήθεια. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ μαθαίνοντας τι συνέβη τούς είναι αδύνατο να αρνηθούν, έτσι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για μια απρόβλεπτη περιπέτεια στην Άπω Ανατολή…

https://www.youtube.com/watch?v=yGHNaadi8Ew&feature=emb_imp_woyt

3. Χτύπος στην Καλύβα

Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε μια απομακρυσμένη καλύβα, ένα νεαρό κορίτσι και οι δυο γονείς του καταλήγουν όμηροι τεσσάρων οπλισμένων αγνώστων με άγνωστα κίνητρα, οι οποίοι απαιτούν από την οικογένεια να προβεί σε μια αδιανόητη επιλογή προκειμένου να αποτραπεί το τέλος του κόσμου.

4. Μέρες Ξηρασίας

Υπόθεση: Πολυβραβευμένο νεονουάρ πολιτικό θρίλερ από τον Τούρκο σκηνοθέτη Εμίν Αλπέρ (“Τρεις Αδερφές”, “Υποψίες”). Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, ένας νεοφερμένος εισαγγελέας έρχεται αντιμέτωπος με τα πολιτικά σκάνδαλα της τοπικής εξουσίας, το πρόβλημα της διαχείρισης της ύδρευσης και έναν βιασμό, στον οποίο είναι αυτόπτης μάρτυρας.

Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας προβάλλονται από την Πέμπτη 02/02 σε ένα σινεμά δίπλα σου!

Διαβάστε ακόμη: