Οι μέρες που παραμένουμε σπίτι κάθε άλλο παρά βαρετές πρέπει να αφήσουμε να είναι. Σκέφτεστε λοιπόν κάτι καλύτερο (εκτός από την καθιερωμένη cooking therapy) από έναν «μαραθώνιο» ταινιών με κύριο θέμα τους σεφ και το φαγητό; Παραθέτουμε λοιπόν τις αγαπημένες μας.

 

Έχετε κάνει κράτηση;


Στην ομώνυμη αμερικάνικη κομεντί σε σκηνοθεσία Τζον Χικς, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς υποδύεται μια τελειομανή σεφ, την Κέιτ, η οποία έχει τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή αλλά και στην κουζίνα ενός πολυτελούς νεοϋορκέζικου εστιατορίου! Από τη μια μέρα στην άλλη, όμως, όλα αλλάζουν όταν αναγκάζεται να υιοθετήσει την εννιάχρονη κόρη της αδελφής της που πέθανε πρόσφατα και όταν στο εστιατόριο προσλαμβάνεται ένας καινούριος σεφ, ο Νικ (Άαρον Έκχαρτ), που είναι έμπειρος, εύθυμος αλλά και πολύ ερωτεύσιμος…

Ο σεφ και ο σεφ του


Στη γαλλο-ισπανική κομεντί, σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Κοέν, παρακολουθούμε τη «μάχη» του Αλεξάντρ και του Τζακί πάνω από τις κατσαρόλες να διατηρήσουν το πολυπόθητο αστέρι… Οι δρόμοι του Τζακί (Μίκαελ Γιουν), ενός αυτοδίδακτου μάγειρα και του διάσημου σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ (Ζαν Ρενό), που πάσχει από έλλειψη έμπνευσης, ενώνονται κάτω από την ίδια «στέγη». Στόχος τους να διασώσουν τα 3 αστέρια Michelin του διάσημου εστιατορίου Gargo Lagarde, όπου εργάζεται ο Αλεξάντρ. Ο Τζακί μπαίνει στην κουζίνα ως βοηθός του και γρήγορα φέρνει πονοκέφαλο στους υπόλοιπους μάγειρες με την εξαιρετική «μύτη» του, αφού καταφέρνει να αναγνωρίσει όλα τα συστατικά των πιάτων με εκνευριστική λεπτομέρεια.

Σεφ

Στην ταινία Chef του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και πρωταγωνιστή Τζον Φαβρό, ο Καρλ Κάσπερ, επιτυχημένος σεφ σε πολυτελές εστιατόριο του Λος Άντζελες, έρχεται σε αντιπαράθεση με έναν κριτικό γεύσης στο διαδίκτυο μέσω Twitter και τα μηνύματα πέφτουν βροχή! Ο ιδιοκτήτης, όμως, του πολυτελούς εστιατορίου στο οποίο δουλεύει τον απολύει ¬μετά το δημόσιο τσακωμό τους. Έτσι, χωρίς δουλειά και χρήματα, ο Καρλ ακολουθεί τη συμβουλή της πρώην γυναίκας του (Σοφία Βεργκάρα) και επιστρέφει στο Μαϊάμι ξεκινώντας τη ¬δική του επιχείρηση: μια κινούμενη καντίνα με γκουρμέ φαγητό!

 

Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά


Στην ομώνυμη αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζον Γουέλς, ο Μπράντλεϊ Κούπερ υποδύεται τον βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin σεφ Άνταμ Τζόουνς, που πήρε την κάτω βόλτα εξαιτίας του ανεξέλεγκτου ταμπεραμέντου και της άστατης ζωής του. Αποφασίζει, λοιπόν, να ξεκινήσει ξανά από τα χαμηλά και να κερδίσει το τρίτο αστέρι του, αυτήν τη φορά στο Λονδίνο. Θα χρειαστεί, όμως, και τη βοήθεια της δυνατής ομάδας του και κυρίως της όμορφης Έλεν (Σιένα Μίλερ) την οποία και ερωτεύεται… H Τζούλι και η Τζούλια

Στη νόστιμη ταινία «Julie & Julia» η Julie μαγειρεύει μεταξύ πολλών άλλων και beef Bourguignon, τηρώντας για άλλη μία φορά την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό της και τους φαν του blog της ότι θα ετοιμάσει 524 συνταγές σε 365 μέρες από το βιβλίο της Αμερικανίδας σεφ και συγγραφέως Julia Child! Ταινία που θα σάς κάνει να τρέξετε στην κουζίνα για μαγείρεμα.

Ο Ρατατούης

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία "Ο Ρατατούης" - The Daily Owl
Στην ταινία κινουμένων σχεδίων Ratatouille του Μπραντ Μπερντ, ο Ρεμί, ένας καλοφαγάς ποντικός, ονειρεύεται να γίνει μεγάλος και τρανός σεφ στο καλύτερο εστιατόριο του Παρισιού, το Γκουστώ. Επειδή όμως δεν έχει θέση στην κουζίνα, πείθει τον Λινγκουίνι, έναν νεαρό μάγειρα να τον βοηθήσει. Κρύβεται κάτω από το καπέλο του και μαγειρεύει αριστουργηματικά πιάτα, με αποκορύφωμα το υπέροχο ρατατούι (γαλλικό μπριάμ), που ξετρελαίνει τον αυστηρό κριτικό γεύσης Ego!

Γυναίκα από πάνω


Στην αμερικανική ταινία Γυναίκα από πάνω (Woman on top) της Φίνα Τόρες, η Ιζαμπέλα (Πενέλοπε Κρουζ) φεύγει από τη Βραζιλία και ταξιδεύει στην Αμερική μακριά από τον πρώην της Τονίνο (Μουρίλο Μπενίτσιο), ο οποίος την απάτησε. Στην Αμερική, λοιπόν, η Ιζαμπέλα γίνεται διάσημη τηλεπαρουσιάστρια γαστρονομικών εκπομπών και φαντασίωση όλου του ανδρικού πληθυσμού! Μαγειρεύει εκπληκτικά και σαγηνεύει τα πλήθη όχι μόνο με την εξωτική της παρουσία αλλά και με τις μαγειρικές της ικανότητες.

 

Ένα ταξίδι 30.5 μέτρα μακριά

Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά ? cinemagazine.gr

Η αγάπη και το πάθος για τη μαγειρική με φόντο τον ανταγωνισμό! Ένας «πόλεμος» με άρωμα μπαχαρικών και γαλλική εσάνς. Στην ευχάριστη και πολύ «νόστιμη» ταινία The Hundred-Foot Journey (Ένα ταξίδι 30,5 μέτρα μακριά), σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ, η οικογένεια Καντάμ από την Ινδία ανοίγει στη Νότια Γαλλία ένα φασαριόζικο, γεμάτο χρώμα και μουσικές εστιατόριο, το Maison Mumbai, ελάχιστα μέτρα απέναντι από το βραβευμένο με αστέρια Michelin γαλλικό εστιατόριο Le Saule Pleureur. Ο Χασάν (Manish Dayal), ο δεύτερος γιος της οικογένειας εξελίσσεται σε εκπληκτικό σεφ και φέρνει τα πάνω κάτω με τα αρωματικά μπαχαρικά και τις υπέροχες συνταγές του, «ανάβοντας φωτιά» στη Μαντάμ Μάλορι (Έλεν Μίρεν) που φοβάται μήπως χάσει τους πελάτες της…

Υψηλή κουζίνα

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν είχε την προσωπική του σεφ και την ευτυχία να απολαμβάνει τη γαλλική κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο… Η γαλλική ταινία του Κριστιάν Βινσέντ πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές, της μοναδικής γυναίκας σεφ που μαγείρευε για τον πρώην πρόεδρο επί 2 χρόνια. Σύμφωνα με το story, η γνωστή σεφ Ορτάνς Λαμπορί (Κατρίν Φρο) από την περιοχή Περιγκόρντ της Γαλλίας με μεγάλη έκπληξη δέχεται πρόσκληση να αναλάβει το απαιτητικό πόστο στην κουζίνα του Ελυζέ. Το «ναι», όμως, τη φέρνει αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό και τη ζήλια των υπόλοιπων μαγείρων. Τελικά καταφέρνει να μαγέψει τον Γάλλο Πρόεδρο με το μαγειρικό της ταλέντο αφού από το τραπέζι του Μεγάρου κάνουν παρέλαση εκπληκτικά πιάτα, όπως τρυφερό μοσχάρι σε απίστευτες παραλλαγές, σολομός τυλιγμένος σε λάχανο, πλούσιες σούπες, πεντανόστιμες τάρτες και, φυσικά, το εξαιρετικό Σεντ Ονορέ της!

Κάτω από τον ήλιο της Τοσκάνης

Κάτω από τον ήλιο της Τοσκάνης Archives - kmag

Τοσκάνη. Τόσο μαγευτική σαν πίνακας ζωγραφικής. Και πόσο αβίαστα ζωντανεύει μέσα από την αμερικάνικη ταινία Under the Tuscan Sun (Κάτω από τον ήλιο της Τοσκάνης) σε σκηνοθεσία Audrey Wells. Τα μάτια σου θα χορτάσουν τοπία, επιβλητικές βίλες, την ιταλική εξοχή ολάνθιστη, τα λιθόστρωτα σοκάκια, ένα Ποζιτάνο-όνειρο, το μπρίο της ιταλικής μαγειρικής. Όλη η Ιταλία σε ένα τζελάτο, σε έναν μυρωδάτο καφέ, σε μια ελιά, σε μια κόκκινη σάλτσα μαρινάρα…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.