Σίγουρα σε ένα εστιατόριο αυτό που παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο είναι φυσικά το φαγητό, καθώς έχουμε δει ακόμα και καντίνες να κερδίζουν αστέρι Michelin προσφέροντας πιάτα για μόλις δύο δολάρια, αυτό ωστόσο που έχει παρατηρηθεί, είναι πως είναι αρκετά δύσκολο να βρεις τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.
Ενώ υπάρχουν εστιατόρια που έχουν κερδίσει πολλά αστέρια Michelin και έχουν βρεθεί στην λίστα “World’s 50 Best Restaurants” που δημιουργείται κάθε χρόνο, σίγουρα υπάρχουν και μερικά που αν και δεν είναι τόσο διάσημα, άνθρωποι που γνωρίζουν από καλό φαγητό θα σας πρότειναν να τα επισκεφθείτε μόλις μπορέσετε και πάλι να ταξιδέψετε.
Σε ένα πρόσφατο άρθρο του Forbes, ο bon vivant Kristian Brask Thomsen, ο οποίος είναι πρεσβευτής του Star Chefs and Restaurants, ιδρυτής του project “Dining Impossible” και παραγωγός του φιλμ “Michelin Stars”, ο Gerhard Huber, συνιδρυτής του foodle.pro και ένας από τους λίγους ανθρώπους που έχουν δειπνήσει σε κάθε εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin στον κόσμο, και τέλος ο Marco Invernizzi, ο οποίος είναι καλλιτέχνης μπονσάι και παθιασμένος αναζητητής των πιο καινοτόμων εστιατορίων του κόσμου, αποκάλυψαν 5 cool μέρη που θα έστελναν τους φίλους τους για φαγητό
Atomix, Νέα Υόρκη
Dani Maison, Ίσκια, Ιταλία
Noor, Κόρντομπα, Ισπανία
Noor Restaurant | Paco Morales
Higashiyama Wakon, Καναζάβα, Ιαπωνία
東山和今, Kanazawa | Reviews, Photos, Address, Phone Number | Foodle
Table by Bruno Verjus, Παρίσι
Table – Bruno Verjus – 1* Guide Michelin – Table restaurant