Τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη ζήτηση για το πολυπόθητο κρέας wagyu, έφερε και την αντίστοιχη παραγωγή, με αποτέλεσμα το παραδοσιακά ιαπωνικό κρέας από μοσχάρια ειδικής εκτροφής, να έχει… καταγωγή από την Αυστραλία ή ακόμα και από τις ΗΠΑ.

Η ποιότητα παραμένει υψηλή, όμως οι διαφορετικές μονάδες παραγωγής δημιουργούν τον «κίνδυνο» να μην τηρούνται πάντα όλα τα κορυφαία standards.

Για χρόνια οι μπριζόλες wagyu και kobe (σ.σ. το kobe beef προέρχεται από wagyu βοοειδή, αλλά δεν είναι kobe όλα τα wagyu) θεωρούνται το καλύτερο κρέας που μπορεί να βρει κανείς μόνο στα κορυφαία εστιατόρια και φυσικά έχει την αντίστοιχη τιμή.

Dry Aged vs Snow Aged

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Japan Food Product Overseas Promotion Center, το 2020 η ΗΠΑ εισήγαγαν wagyu κρέας συνολικής αξίας 39 εκατ. δολαρίων, από την Ιαπωνία, δηλαδή 136% περισσότερο από το 2019.

Όμως φέτος, αντί για wagyu ξηρής ωρίμανσης, η ακριβότερη μπριζόλα θα είναι η wagyu που έχει ωριμάσει στο χιόνι και συγκεκριμένα στην πόλη Niigata, στη δυτική Ιαπωνία.

Το πολύτιμο κρέας έχει ωρίμανση 30 ημερών, μέσα σε ένα yukimoro, μία «αποθήκη» καλυμένη με χιόνι.

Πρόκειται για μια πολύ απαιτητική διαδικασία, την οποία ακολουθεί μόνο ένας παραγωγός, οπότε και η τιμή του κρέατος φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Συγκεκριμένα, μια sirloin μπριζόλα 453 γραμμαρίων, πωλείται έναντι 300 δολαρίων στις ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.