Το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε τον ορισμό του Χρήστου Στυλιανίδη στο νεοσυσταθέν Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, κάνοντας λόγο για «μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς από την Κύπρο». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Απόλυτη ένδεια στελεχών στην Νέα Δημοκρατία. 

Ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει τώρα σε μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς (στελεχών της ΔΗΣΥ) από την Κύπρο. 

Κρατάμε «μικρό καλάθι» για το αποτέλεσμα, μια και η αποτυχημένη πολιτική της ΝΔ στο σύστημα πολιτικής προστασίας -που κατευθύνεται από την Μαξίμου Α.Ε.- παραμένει.»

O Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο πρώην επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Χρήστος Στυλιανίδης, θα είναι, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός στο νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που δημιουργείται για την αντιμετώπιση και την διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Στο ίδιο υπουργείο, θέση υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο κ. Στυλιανίδης από το 2014 έως το 2019, επί προεδρίας Γιούνκερ στην ΕΕ, κατείχε την θέση του επιτρόπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Η ανακοίνωση των ονομάτων που θα έχουν την πολιτική ευθύνη για το νέο υπουργείο, έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, που ανέφερε τα εξής:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνιστάται Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Υπουργός: Χρήστος Στυλιανίδης

Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Στον κ. Στυλιανίδη θα αποδοθεί τιμητική πολιτογράφηση με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 πμ.».

Στυλιανίδης: Έχω πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων

Ο Χρήστος Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό με δήλωσή του και τονίζει ότι έχει πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των προσδοκιών.

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση.

Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε», αναφέρει στη δήλωσή του ο νέος υπουργός.