Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται ο Νίκος Ανδρουλάκης να ανακοινώσει τα ονόματα που θα στελεχώσουν την ομάδα που θα υποστηρίζει το έργο του. Η χθεσινή ανακοίνωση των τομεαρχών στη Χαριλάου Τρικούπη δεν προκάλεσε έκπληξη – μάλλον διεφάνη η πρόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη να μην διαταράξει την ισορροπία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ αλλά και την ενότητά της μέχρι τις εκλογές.

Σε καίριες θέσεις εξακολουθούν να βρίσκονται ο Ανδρέας Λοβέρδος (που κρατάει τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής) όπως και ο Κώστας Σκανδαλίδης (Οικονομικών) και ο Χάρης Καστανίδης (Επικρατείας). Ο Γιώργος Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να εκπροσωπεί το Κίνημα Αλλαγής στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως και στο παρελθόν, αφού δεν προβλέπεται συγκεκριμένος τομέας ευθύνης για τον πρώην Πρωθυπουργό.

Τα πρόσωπα της επικοινωνίας

Ενωτική επιλογή–«έκπληξη» από Ανδρουλάκη! Ο Δημήτρης Μάντζος νέος Εκπρόσωπος;  - TheCaller

Όλα δείχνουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταλήξει και στο πρόσωπο του Εκπροσώπου. Πρόκειται για τον δικηγόρο Δημήτρη Μάντζο, που μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πρόσωπο επιλογής της Φώφης Γεννηματά, που χαίρει εκτίμησης σε όλα τα στρατόπεδα μέσα στο κόμμα. Γεννημένος το 1982, ανήκει στη γενιά των σαραντάρηδων που θέλει να προωθήσει ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Έχει χαμηλή έκθεση στα μέσα ενημέρωσης, όμως η μέχρι σήμερα εικόνα του έχει ικανοποιήσει τα στελέχη της επικοινωνίας που προκρίνουν την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο πόστο που θα σηματοδοτεί τόσο την ανανέωση όσο και την ενότητα. Δίπλα στον κ. Μάντζο θα εξακολουθήσει να βρίσκεται ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος, που αναμένεται να σηκώσει ένα μεγάλο μέρος της ενημέρωσης. Ενώ διευθυντής του Γραφείου του κ. Ανδρουλάκη αναμένεται να αναλάβει ο στενός του συνεργάτης, Βασίλης Πανάγου.

Η στρατηγική μέχρι τις εκλογές

Στο Κίνημα Αλλαγής δεν βλέπουν πιθανότητα πρόωρων εκλογών στο επόμενο εξάμηνο, αντιμετωπίζουν όμως τη σεζόν που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο ως εκλογική, με ισχυρή την πιθανότητα αιφνιδιασμού από την πλευρά Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει πως η εξόρμηση στην Περιφέρεια αλλά και η αξιολόγηση πιθανών υποψηφιοτήτων είναι ψηλά στη λίστα του επιτελείου στη Χαριλάου Τρικούπη για το επόμενο διάστημα. Όλα αυτά έχουν άμεση συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας, σε κάθε περίπτωση όμως βασικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι η αξιοποίηση του θετικού μομέντουμ που έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ περνάει αρκετό χρόνο στο γραφείο του στη Βουλή και δίνει μεγάλη σημασία και στη συνεργασία στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στο μυαλό του στενού του επιτελείου είναι βέβαια και το Συνέδριο που αναμένεται να πάρει αποφάσεις στα πεδία των συμβολισμών (όπου θεωρείται βέβαιο πως θα επανέλθει ο ήλιος αλλά και το όνομα του ΠΑΣΟΚ) ωστόσο οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία πραγματοποίησής του θα ληφθούν όταν γίνει φθίνουσα η πορεία της πανδημίας.