search

REAL ESTATE

Κίνα: Πτώση στις τιμές των κατοικιών τον Δεκέμβριο

Ανάμεσα στις 100 πόλεις, 68 πόλεις σημείωσαν πτώση στις μηνιαίες τιμές, σε σύγκριση με 57 τον Νοέμβριο, έδειξε η έρευνα.

Κίνα: "Τα σπίτια είναι για να ζεις, όχι για κερδοσκοπία"

Οι τιμές των κατοικιών στην Κίνα μειώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, αντανακλώντας τη σταθερά αδύναμη ζήτηση εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 παρά τη σωρεία μέτρων στήριξης.

Η κρίση στην αγορά ακινήτων στην Κίνα επιδεινώθηκε αυτό το καλοκαίρι, με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν ότι οι τιμές των κατοικιών, οι πωλήσεις και οι επενδύσεις συρρικνώθηκαν τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας πίεση στην παραπαίουσα οικονομία.

Οι τιμές των κατοικιών σε 100 πόλεις υποχώρησαν για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, υποχωρώντας 0,08% από τον προηγούμενο μήνα μετά από πτώση 0,06% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έρευνα της China Index Academy (CIA), μιας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες ακινήτων της χώρας. ερευνητικές εταιρείες.

Ανάμεσα στις 100 πόλεις, 68 πόλεις σημείωσαν πτώση στις μηνιαίες τιμές, σε σύγκριση με 57 τον Νοέμβριο, έδειξε η έρευνα.

Η Κίνα ενίσχυσε τις τελευταίες εβδομάδες τη στήριξη του κλάδου σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τη μακροχρόνια πίεση ρευστότητας που έπληξε τους προγραμματιστές και καθυστέρησε την ολοκλήρωση πολλών στεγαστικών έργων, υπονομεύοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη των αγοραστών. Οι κινήσεις περιλαμβάνουν άρση της απαγόρευσης συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω προσφορών μετοχών για εισηγμένες εταιρείες ακινήτων.

Διαβάστε ακόμη: