Το κινεζικό αρχιτεκτονικό γραφείο Offhand Practice σχεδίασε ένα παλαιοπωλείο στη Σαγκάη το οποίο μιμείται το εσωτερικό ενός μανάβικου, εκθέτοντας αντικείμενα μέσα σε… καφάσια. 

Το Deja Vu Recycle Store, δημιουργήθηκε για να αλλάξει την συνήθως «άθλια» εικόνα που εμφανίζουν τα μαγαζιά με μεταχειρισμένα αντικείμενα. «Το έργο σπάει τη στερεοτυπική εικόνα ενός καταστήματος μεταχειρισμένων καθώς επίσης και την εκείνη ενός παραδοσιακού βιβλιοπωλείου γεμάτο βιβλία σε ψηλά ράφια», δήλωσε η Offhand Practice.

Το κατάστημα το οποίο έχει επίσης και μεταχειρισμένα ρούχα, βρίσκεται στον πρώτο και δεύτερο όροφο ενός τριώροφου κτιρίου στην πολυσύχναστη οδό Anfu της Σαγκάης στην Κίνα. Στο εσωτερικό, το κινεζικό αρχιτεκτονικό στούντιο Offhand Practice ήλπιζε να δημιουργήσει ένα χαλαρό περιβάλλον αγορών παρά τον μεγάλο αριθμό προϊόντων που προσφέρονται, τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερα από 2.000 κομμάτια ρούχων.

Το στούντιο χρησιμοποίησε φυσικό πεύκο για να σχηματίσει τον πάγκο του ταμείου, τα ράφια και τα καφάσια ώστε να προσθέσει μια αίσθηση ζεστασιάς στο εσωτερικό. Το κατάστημα μπήκε πρόσφατα στη λίστα των βραβείων του Dezeen 2022 για τους εσωτερικούς χώρους λιανικής.

Διαβάστε ακόμη: