Η Κιμ Καρντάσιαν κατηγορήθηκε για «οικολογική τρομοκρατία», αφού καταγράφηκε να κάνει περισσότερες από 30 πτήσεις με το ιδιωτικό της τζετ από την 1η Ιανουαρίου, μεταξύ των οποίων πέντε σε μία ημέρα και πολλά ταξίδια διάρκειας 10 λεπτών.

Παρά τις αυξανόμενες αντιδράσεις κατά αστέρων, όπως η Τέιλορ Σουίφτ, για τη συνεχή χρήση ιδιωτικών τζετ, η σταρ του ριάλιτι φαίνεται να μην έχει κάνει καμία προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τη χρήση του τζετ το 2024.

Στην πραγματικότητα, το αεροσκάφος της 43χρονης χρησιμοποιήθηκε για 15 ταξίδια από την αρχή του 2024 που ήταν κάτω από 40 λεπτά, με το τζετ να περνάει λιγότερο από 15 λεπτά στον αέρα σε οκτώ από αυτά τα ταξίδια.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που παρακολουθεί ο λογαριασμός kimkjet στο Instagram, οι πτήσεις έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα πάνω από 134.07929 λίτρα καυσίμων και έχουν απελευθερώσει 425 τόνους εκπομπών C02.

Η ιδρύτρια της Skims θα πρέπει να φυτέψει 7.027 δέντρα και να τα αφήσει να αναπτυχθούν για 10 χρόνια, προκειμένου να αντισταθμίσει την περιβαλλοντική ζημιά που προκαλούν οι πτήσεις της.

Αυτό ισοδυναμεί με την ενέργεια που καταναλώνουν 55 σπίτια σε έναν χρόνο ή με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας 83 σπιτιών για ένα χρόνο, σύμφωνα με τον Υπολογιστή Ισοδυνάμων Αερίων του Θερμοκηπίου.

Η δισεκατομμυριούχος αγόρασε ένα Gulfstream G65OERjet το 2022 έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων. Έκανε στο αεροσκάφος ορισμένες τροποποιήσεις, αυξάνοντας την αναφερόμενη αξία του στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Με την ονομασία «Kim Air», έγινε για πρώτη φορά γνωστό στο κοινό κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του ριάλιτι της οικογένειάς της στο Hulu, «The Kardashians».

Η περιβαλλοντική ζημιά που προκαλείται από τη χρήση του τζετ της έκανε ένα άτομο να σχολιάσει στο Instagram: «Οικολογική τρομοκρατία».

Ένας άλλος αναφέρθηκε στη φορά που χρησιμοποίησε επαναχρησιμοποιήσιμο βαμβακερό ύφασμα Skims για να τυλίξει το χριστουγεννιάτικο δώρο της και έγραψε: «Αλλά χρησιμοποιεί επαναχρησιμοποιήσιμο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα, οπότε εξισώνεται [rolling eyes emoji]».

Ένας τρίτος έγραψε: «Δεν θέλω ποτέ να δω κάποιο βίντεο με εκείνη να βάζει βάζα με νερό, να καλλιεργεί τα δικά της λαχανικά κ.λπ. για να σω΄σει τον πλανήτη. Αυτό το πήγαινε-έλα είναι τρελό».

Η Κιμ δεν είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς της που δέχεται πυρά για τη χρήση ιδιωτικών τζετ.

Το καλοκαίρι του 2022, η Κάιλι Τζένερ δέχτηκε επικρίσεις επειδή έκανε 12 λεπτά πτήση με το ιδιωτικό της τζετ, για μια διαδρομή 41 χιλιομέτρων που θα χρειαζόταν μόλις 39 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Διαβάστε ακόμη: