Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αποκάλυψε πως από τα τέλη Μαΐου πρόκειται να είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 30 – 44 ετών κι όχι μόνο αυτό της AstraZeneca.

Από τέλος Μαΐου, ακόμα και αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να κλείσει ραντεβού και για τα υπόλοιπα εμβόλια που έχει προμηθευτεί η Ελλάδα -δηλαδή της Pfizer, της Moderna και της Johnson&Johnson-, ανάλογα με το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο κλείνει το ραντεβού.

Να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη εβδομάδα αρμόδια στελέχη υποστήριζαν ότι τουλάχιστον για την ηλικιακή ομάδα 40-44 η διάθεση όλων των εμβολίων θα αρχίσει εντός του Μαΐου. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας προς το τέλος του μήνα θα ανοίξει για τη μικρότερη ηλικιακά ομάδα των 30-39.

Προς το παρόν στις δύο αυτές ηλικιακές ομάδες, 30-39 και 40-44 διατίθεται μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μάλιστα η ανταπόκριση των ηλικιακών ομάδων αυτών ήταν εντυπωσιακή, με μαζική είσοδο στο σύστημα και μαζικό κλεισιμό ραντεβού για εμβολιασμό ήδη από τις πρώτες ώρες που δόθηκε η δυνατότητα.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας σχετικά με το σχέδιο «Ελευθερία» και τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, τόνισε «το 70% των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαΐου», όταν και θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών, όπως εξήγγειλε ο υπουργός.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι χθες έγιναν 111.000 εμβολιασμοί, ενώ και σήμερα φαίνεται πως θα γίνουν πάνω από 100.000 και «στόχος είναι μέσα στον Ιούνιο να φτάσουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς».

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.