Σε έναν αγώνα δρόμου για τη θωράκιση του πληθυσμού από τον κορωνοϊό, έχουν επιδοθεί οι υγειονομικές αρχές, ενεργοποιώντας σχεδόν ταυτόχρονα τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς σε όλες τις παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού.

Ο αριθμός των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca,  είναι εντυπωσιακός, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο κλείστηκαν 200.000 ραντεβού.

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 40-44 ετών, επίσης μόνο με AstraZeneca.

Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει για τους 45-49 ετών, με πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια, ενώ από τις 5 Μαΐου ξεκινούν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson.

Κορωνοϊός: Λύνεται το πρόβλημα με τους 30αρηδες που έλαβαν ακυρωτικό στο αίτημα για εμβολιασμό

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, εξάλλου, τον Ιούνιο θα ανοίξουν τα ραντεβού για τους κάτω των 30 ετών.

Κυβέρνηση και ειδικοί, υπογραμμίζουν ότι ο εμβολιασμός είναι καθοριστικής σημασίας για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σημειώνουν δε, ότι το 95% των ανθρώπων που βρίσκονται σε ΜΕΘ και αυτών που χάνουν τη ζωή τους δεν έχει εμβολιαστεί.

Πάνω από 200.000  ραντεβού

Η ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς, ήταν εντυπωσιακή αφού με το που άνοιξε η πλατφόρμα έσπευσαν να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού για το εμβόλιο.

Μέσα στις πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, μόνο με AstraZeneca, καταγράφηκαν 60.000 ραντεβού που αντιστοιχούν σε 30.000 πολίτες.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, υπογράμμισε ότι «Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Τι συνέβη με τις ακυρώσεις των ραντεβού

Ειδικά για τους γεννημένους το 1991, προγραμματίστηκαν κάποια ραντεβού και στη συνέχεια εστάλησαν εκ παραδρομής μηνύματα ακύρωσης. Όλα τα ραντεβού που ακυρώθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν.

Όπως διευκρινίστικε, το θέμα προέκυψε από λάθος του συστήματος, με αποτέλεσμα εκ παραδρομής, να σταλούν ελάχιστα μηνύματα ακυρώσεων. Το πρόβλημα έχει πλέον αποκατασταθεί εξ ολοκλήρου.

«Ξεπερνάμε τα 3 εκατ. εμβολιασμούς»

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά «σήμερα ξεπερνάμε τους 3.000.000 εμβολιασμούς».

Ο υφυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις 5 Μαΐου, οπότε θα τεθούν σε λειτουργία περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, φτάνοντας συνολικά τα 1.500.

Ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε πως έχουμε πια καλή ροή εμβολίων προς τη χώρα, καθώς, όπως είπε, οι παραδόσεις αυξάνονται, γίνονται έγκαιρα ενώ προστίθεται στη διάθεση των πολιτών το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, από το οποίο περιμένουμε 1.300.000 από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.