search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η Ελλάδα στα κορυφαία brand παγκοσμίως

Ο κ. Κικίλιας μίλησε για τα αποτελέσματα του τουρισμού το 2022, αλλά και τις προοπτικές για το 2023.

Κικίλιας: «Ο Τουρισμός παίρνει τα εύσημα από την ελληνική κοινωνία»

«Η Ελλάδα είναι στα κορυφαία brand παγκοσμίως, είναι η χώρα που αγαπά όλος ο πλανήτης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο περιθώριο του Ετησίου Συμβουλίου Προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά με πολλές δυσκολίες, ωστόσο, τα μηνύματα που λαμβάνει από τις διεθνείς εκθέσεις για τον ελληνικό τουρισμό είναι πολύ ισχυρά για όλους τους προορισμούς της χώρας και φυσικά για τη Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

«Καταφέραμε μέσα σε μια χρονιά πολλαπλών κρίσεων να στηρίξουμε μέσω του τουρισμού τους επαγγελματίες του κλάδου, τον πρωτογενή τομέα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το εμπόριο αλλά και τις κατασκευές καθώς 8 στις 10 επενδύσεις που γίνονται στη χώρα είναι τουριστικές» είπε ο Υπουργός, επισημαίνοντας ότι και το 2023 θα είναι δίπλα στους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες, ειδικά σε αυτούς που οι επιχειρήσεις τους είναι στους ορεινούς όγκους της χώρας και πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση.

Το απόγευμα ο κ. Κικίλιας θα συμμετέχει σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, του ΙΝΣΕΤΕ και της Marketing Greece με θέμα «Ο Ελληνικός Τουρισμός με το βλέμμα στο 2023» και το βράδυ θα εγκαινιάσει την 37η Διεθνή έκθεση τουρισμού  PHILOXENIA.

Κικίλιας: Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη και στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στην Έκθεση «Athens International Tourism Expo 2022», είχε αναφερθεί στην επιτυχημένη φετινή τουριστική περίοδο, αλλά και στα επόμενα βήματα για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

«Το 2022 εξελίχθηκε σε μια καταπληκτική χρονιά για τον τουρισμό στη χώρα μας. Αναβαθμίσαμε το τουριστικό μας προϊόν, κάναμε ανοίγματα σε νέες αγορές, προσελκύσαμε “ποιοτικούς” ταξιδιώτες, προβάλαμε νέους προορισμούς και φέραμε έσοδα που ενίσχυσαν την εθνική οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες και στήριξαν τη μέση ελληνική οικογένεια» είχε δηλώσει ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι «η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη και στην Αθήνα καθώς η σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ και ενώ έχουμε μπει στο Νοέμβριο η πρωτεύουσα εξακολουθεί να υποδέχεται ξένους επισκέπτες».

Επίσης τόνισε ότι το φετινό successstory στον τουρισμό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλοι διεθνείς κολοσσοί να έρθουν και να επενδύσουν στη χώρα, ανεβάζοντάς τη ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη με τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: