«H περασμένη σεζόν ήταν πολύ επιτυχημένη για τα περιφερειακά αεροδρόμια και το Υπουργείο μελετά τους τρόπους με τους οποίους θα στηριχθεί περαιτέρω η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, μετά τη σημερινή (17/01) συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport Greece, Αλεξάντερ Ζίνελ.

Ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον κ. Ζίνελ για την πολύ παραγωγική συνεργασία, τονίζοντας ότι «η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η προβολή προορισμών για δωδεκάμηνο τουρισμό αποτελεί κύρια στρατηγική μας, ενώ, είναι κομβικής σημασίας ο τρόπος με τον οποίο θα προσφέρουμε παραπάνω κίνητρα στα περιφερειακά μας αεροδρόμια».

Ο Αλεξάντερ Ζίνελ σχολίασε πως «με τον Υπουργό Τουρισμού, είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Αισθανόμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το ερχόμενο καλοκαίρι. Όλες οι ενδείξεις υποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, οπότε μπορούμε να περιμένουμε εξαιρετικές επιδόσεις. Ακόμη, συζητήσαμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την αύξηση της κίνησης, ώστε να έχουμε περισσότερους τουρίστες και off season. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Υπενθυμίζεται ότι τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας κατέγραψαν ρεκόρ αφίξεων για το περασμένο έτος, σύμφωνα με τη Fraport Greece. Σε σύγκριση με το 2019, οι αφίξεις κατέγραψαν άνοδο 3.4%, ενώ, οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 7.2% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Τουρισμός για Όλους»: Ποιοι προορισμοί βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων

Διαβάστε ακόμη: