Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου από τον Μάρτιο για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα νησιά και άλλες περιοχές, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής (11/01) σύσκεψης με τον ΕΟΤ.

«Η τουριστική περίοδος δε σταματά και η θερινή περίοδος θα αρχίσει τον Μάρτιο για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα νησιά, αλλά και τους ηπειρωτικούς προορισμούς», υπογράμμισε, σημειώνοντας ακόμη ότι «στόχος μας, είναι η ανάδειξη και άλλων πόλεων, πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ως προορισμοί city break.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία παρουσιάσθηκε η στρατηγική του 2023 για τον τουρισμό, συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Δημήτρης Φραγκάκης. Η προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού, όλες τις εποχές του χρόνου, αποτέλεσε κεντρικό άξονα της στρατηγικής.

«Η καμπάνια είναι διαρκής, δώδεκα μήνες τον χρόνο, αφορά και τον χειμερινό τουρισμό. Το καλοκαιρινό προϊόν θα αρχίσει να προβάλλεται νωρίς την άνοιξη και συγκεκριμένα, από την 1η Μαρτίου. Το θετικό αποτέλεσμα που κατεγράφη, σημαίνει σημαντική στήριξη για την κοινωνία, την οικονομία, αλλά και τη μέση ελληνική οικογένεια», σημείωσε ο κ. Υπουργός.

Προσθέτως, σχολίασε ότι «τα αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό το περασμένο έτος ήταν εξαιρετικά (τα έσοδα από τον τουρισμό ξεπέρασαν κατά τρία δισ. ευρώ το στόχο του περυσινού προϋπολογισμού), παρά τις αντίξοες συνθήκες, εκφράζοντας αισιοδοξία για την τρέχουσα χρονιά. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τόσο την Άντζελα Γκερέκου, τον Δημήτρη Φραγκάκη, όσο και τους εργαζόμενους του ΕΟΤ, για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν.

Διαβάστε ακόμη: