Ο Κέβιν Σπέισι κατέφτασε στο Ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ, για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του έχουν αποδώσει, για σεξουαλικές επιθέσεις σε τρεις άνδρες, ωστόσο όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, χωρίς περιοριστικούς όρους.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ο Σπέισι μίλησε μόνο για να δώσει το όνομά του, την ημερομηνία γέννησής του και τη διεύθυνσή του και ο αναπληρωτής γενικός δικαστής Ταν Ίκραμ έστειλε την υπόθεση στο βασιλικό δικαστήριο του Στέμματος του Southwark του Λονδίνου, για τις 14 Ιουλίου.

Ο δικαστής απευθύνθηκε στον ηθοποιό ως κύριο Φόουλερ και όταν ρωτήθηκε αν θα προτιμούσε να τον προσφωνούν κύριο Σπέισι, απάντησε πως είναι εντάξει και με τις δύο προσφωνήσεις.

Κέβιν Σπέισι: Aφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση για τις σεξουαλικές επιθέσεις

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε χαμογελαστός το πρωί της Πέμπτης στο δικαστήριο και φάνηκε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Πάτρικ Γκιμπς, δήλωσε ότι ο πελάτης του, «αρνείται σθεναρά την τέλεση κάθε εγκληματικής ενέργειας σε αυτή την υπόθεση», τονίζοντας πως ο ηθοποιός έχει απαντήσει σε όσα αφορούν τις κατηγορίες πριν από τρία χρόνια και συνεργάστηκε πλήρως.

Η Νάταλι Ντόσον, η οποία άσκησε τη δίωξη, ζήτησε από τον Σπέισι να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και, εάν επιθυμεί να ταξιδέψει εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, να παραστεί στο δικαστήριο εντός επτά ημερών, με αποδεικτικά στοιχεία για την εργασία του, για να διαφοροποιηθούν οι όροι εγγύησης. Υποστήριξε δε, ότι θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι του στο Λονδίνο για τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο Γκιμπς υποστήριξε ότι στον Σπέισι πρέπει να επιτρέπεται να ταξιδεύει στην Αμερική, όπου ζει, λέγοντας:«Ζει στις ΗΠΑ, η οικογένειά του και ο εννιάχρονος σκύλος του είναι εκεί».

Οι κατηγορίες εναντίον του Κέβιν Σπέισι

Ο 62χρονος ηθοποιός «κατηγορήθηκε επίσημα με τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τριών ανδρών. Κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε έναν άνθρωπο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα διείσδυσης χωρίς τη συγκατάθεσή του», ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Κέβιν Σπέισι: Aφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση για τις σεξουαλικές επιθέσεις

Οι κατηγορίες αφορούν τρεις άνδρες, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στα 30- 40 τους χρόνια, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν επίθεση, την περίοδο που ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο.

Ο πρώτος καταγγέλων αναφέρει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Κέβιν Σπέισι δύο φορές τον Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο. Ο δεύτερος άνδρας τον καταγγέλει κι εκείνος ότι είχε δύο δυσάρεστες συναντήσεις μαζί του. Την πρώτη φορά δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2008 από τον ηθοποιό, ενώ τη δεύτερη τον ανάγκασε να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα, χωρίς συγκατάθεση.

Τέλος, ο τρίτος άνδρας τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση στο Γκλόστερσαιρ, τον Απρίλιο του 2013.

Τα ονόματα των ανδρών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) ενέκρινε τις κατηγορίες εναντίον του, τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να του απαγγελθούν, όσο βρισκόταν στην Αμερική. Κατηγορήθηκε επίσημα, μόνο όταν ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα.

Η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκλημάτων του Στέμματος της Βρετανίας, Ροζμαρί Έινσλι δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Ο Κέβιν Σπέισι έχει κατηγορηθεί πως ανάγκασε ένα άτομο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε κατά την έρευνά της η Μητροπολιτική Αστυνομία εξετάστηκαν και συνολικά, υπάρχουν τέσσερις καταγγελίες που ευσταθούν».

«Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι ποινικές διαδικασίες εναντίον του κ. Σπέισι είναι ενεργές και ότι έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη», συμπλήρωσε.