Κερτ Κομπέιν & Κόρτνεϊ Λαβ. Ένα ζευγάρι που έζησε μια θυελλώδη σχέση και δημιούργησε πολλά ερωτήματα -μετά το θάνατο του διάσημου ερμηνευτή…

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Στις 24 Φεβρουαρίου του 1992, ο Κομπέιν παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Κόρτνεϊ Λαβ- αρχηγό του συγκροτήματος Hole- και απέκτησαν μία κόρη.

Είναι γνωστό ότι ο διάσημος καλλιτέχνης, αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Στις 8 Απριλίου του 1994 βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, ο θάνατός του επήλθε τρεις μέρες νωρίτερα, στις 5 Απριλίου. Δεν είναι λίγες οι θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για το θάνατό του. Συνήθως όταν ένας αγαπημένος καλλιτέχνης φεύγει από τη ζωή, οι θαυμαστές του ανά τον κόσμο επιζητούν μια ύστατη παρηγοριά μέσα από αμέτρητα αφιερώματα στον ηλεκτρονικό τύπο, στα κανάλια, στα περιοδικά και στα βιβλία, κλπ. Το ίδιο συνέβη και με τον μύθο του Κερτ Κομπέιν που κάλλιστα μπορούσε να τροφοδοτήσει δεκάδες πλοκές και εξιστορήσεις.

Ποιό ήταν όμως το χρονικό του τέλους του;

Ήταν 1η Μαρτίου του 1994 -ύστερα από μια συναυλία στο Μόναχο της Γερμανίας- όταν διαγνώστηκε πως έπασχε από βρογχίτιδα και οξεία λαρυγγίτιδα. Πέταξε στη Ρώμη μαζί και η σύζυγος του, Κόρτνει, στις 3 Μαρτίου. Εκεί του φέρνει μια ιατρική συνταγή για Rohypnol. Το επόμενη μέρα, ξύπνησε και βρήκε τον Κομπέιν αναίσθητο εξαιτίας του συνδυασμού μεγάλων ποσοτήτων σαμπάνιας και Rohypnol. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μετά από πέντε μέρες του δόθηκε εξιτήριο. Επέστρεψε, λοιπόν, στο Σιάτλ.

Στις 18 Μαρτίου, η Λαβ τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντάς τους πως ο Κομπέιν είχε κλειδωθεί σε ένα δωμάτιο μαζί με ένα όπλο. Η αστυνομία έφτασε και κατάσχεσε μαζί με αρκετά όπλα και ένα μπουκαλάκι χάπια από τον Κομπέιν. Εκείνος επέμενε πως είχε κλειδωθεί στο δωμάτιο για να κρυφτεί από την Κόρτνει. Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία, εκείνη απάντησε ότι ο σύζυγός της δεν είχε αναφέρει ποτέ πως ήθελε να αυτοκτονήσει και ότι εκείνη δεν τον είχε δει ποτέ με όπλο.

Διαβάστε τη συνεχεία του άρθρου στο klik.gr