search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Πανελλήνια καταγραφή μανιταριού στις Σινιές

Στα 5 τελευταία χρόνια, που πραγματοποιείται η γιορτή στις Σινιές, έχουν καταγραφεί 8 νέα είδη μανιταριών, ενώ έχουν εντοπιστεί πάνω από 250 είδη.

Κέρκυρα: Πανελλήνια καταγραφή μανιταριού στις Σινιές

Την Κυριακή (12/11) ολοκληρώθηκε το απόγευμα, το 5ο Φεστιβάλ των Σινιών για τα μανιτάρια, με τη συμμετοχή συλλόγων μανιταρόφιλων από την Ελλάδα και τη Σερβία. Μάλιστα, κατά την πρωινή εξόρμηση του Σαββάτου, έγινε και πανελλήνια καταγραφή του μανιταριού russula globispora, ένα είδος με επιστημονικό ενδιαφέρον, το οποίο είναι η πρώτη φορά που συναντάται στην Ελλάδα.

Στα 5 τελευταία χρόνια, που πραγματοποιείται η γιορτή στις Σινιές, στη ΒΑ Κέρκυρα, έχουν καταγραφεί 8 νέα είδη μανιταριών, ενώ έχουν εντοπιστεί πάνω από 250 είδη. Παράλληλα, εντοπίστηκαν και τρία νέα είδη τρούφας κατά την αναζήτηση, που έγινε στο ορεινό τμήμα της περιοχής, με τη βοήθεια ειδικού τρουφόσκυλου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων λειτούργησε έκθεση -παρουσίαση έργων ζωγραφικής και χειροτεχνιών με θέμα το μανιτάρι και την φύση, από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της γύρω περιοχής ενώ πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις για να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τα μανιτάρια και ημερίδα με ομιλητή τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, πρόεδρο του συλλόγου μανιταρόφιλων Ελλάδος, με θέμα «Γνωρίζοντας τα Μανιτάρια της Ελλάδος». Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον σεφ Φώτη Παρασκευαϊδη, να ετοιμάζει για τους παρευρισκόμενους ποικιλία εδεσμάτων με πρωταγωνιστική πάντα το μανιτάρι.

Διαβάστε ακόμη: