Ξεκινά ο διαγωνισμός για το μεγαλύτερο έργο υποδομών που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο νησί της Κέρκυρας. Πρόκειται για το έργο ύψους €181 εκατ. το οποίο θα δώσει μόνιμη και βιώσιμη λύση στην υδροδότηση του νησιού.

Η Κέρκυρα θα αποκτήσει νερό υψηλής ποιότητας, θα αξιοποιήσει παραγωγικά το σύνολο των υδάτινων πόρων της που σήμερα χάνονται ενώ θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υδροδότηση όλου του νησιού σε βάθος χρόνου. Ο διαγωνισμός εκτός από την κατασκευή περιλαμβάνει ακόμα λειτουργία και συντήρηση.

Το έργο έχει υπαχθεί σε καθεστώς ΣΔΙΤ από τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε και εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση της κατασκευής του ως του ποσού των €60 εκατ. κατά μέγιστο, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το έργο «Ύδρευση Νήσου Κέρκυρας» είναι ενταγμένο στο «Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025», με προϋπολογισμό €181.226.000. Ο ανάδοχος θα αναλάβει, επίσης, τη λειτουργία και συντήρηση της Εγκατάστασης Αποσκλήρυνσης Νερού (ΕΑΝ) Χρυσηίδας, της δεξαμενής Ποταμού, του αντλιοστασίου Ποταμού Β-ΠΟ και 3 αντλιοστασίων γεωτρήσεων. Επίσης, θα εγκατασταθεί σύστημα SCADA για τον έλεγχο και την τηλεδιοίκηση του έργου και θα υλοποιηθούν σχετικά έργα οδοποιίας και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Τι περιλαμβάνει το έργο

-Την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των φραγμάτων Μελισσουδίου, εκτροπής Κυπριανάδων και Καλαμιώτισσας.

-Την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση εξωτερικών δικτύων συνολικού μήκους 220 χλμ.

-Την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των Εγκαταστάσεων Καθαρισμού Νερού Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας.

-Την κατασκευή και λειτουργία νέων δεξαμενών και αντλιοστασίων (Χωρεπισκόπων, Τρουμπέτα, Στρογγυλής, Νέα Δεξαμενή Μελιτειέων) μαζί με τη λειτουργία και συντήρησή τους.

-Εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού και τηλεδιοίκησης των δικτύων.

-Έργα οδοποιίας και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και το σύνολο των έργων θα έχουν ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: